Logotips d'organismes oficials
blank

Caiguda dràstica de les inscripcions en les activitats esportives oferides per la Comarca

Solament s'han inscrit 339 adults dels 610 usuaris que cursaven esports l'any anterior

Les activitats inicien avui en totes les mesures de seguretat. | Foto: NDM

Els números de les inscripcions del nou curs esportiu de la Comarca del Matarranya han caigut en picat. A tots els vessants en les quals ha afectat la pandèmia se suma esta nova oferta que solament ha registrat 339 adults inscrits enfront dels 610 usuaris que van cursar alguna de les activitats esportives el curs anterior. Una caiguda de quasi un 50% encara que l’oferta de la Comarca s’ha mantingut al 100%. L’entitat va decidir oferir les mateixes modalitats esportives que en anys anteriors i adaptar els esports que necessitaren contacte físic a un altra cllasse d’habilitats. Encara que la baixada d’inscripcions en les modalitats infantils ha sigut menor, també han caigut els números. Este curs 322 xiquets s’han inscrit en alguna de les activitats, mentre que l’any passat van participar 480 escolars.

La baixada d’inscripcions recaurà també en el nombre d’activitats que hi haurà en cada localitat. Els mínims d’inscrits per a desenvolupar-se, en alguns casos, no s’han aconseguit, deixant així a algunes poblacions amb menys activitats esportives. En este sentit, almenys les localitats de Lledó, Fondespatla i Queretes perdran un grup esportiu en cada població. Per part seua, la Torre del Compte no tindrà cap grup en cap de les activitats esportives oferides per la Comarca. La resta de grups seguiran en peus malgrat la baixada d’inscripcions, les baixes xifres permetran grups de menor afluència. “Tenim grups de 5 o 6 xiquets i que, encara que hem de concretar-ho, preveiem que tire avant”, va explicar Salomé Roquér, tècnica d’esports de la Comarca.

D’entre les modalitats oferides, el futbol i el patinatge artístic són les activitats més demandades entre els escolars, seguides per les activitats de psicomotricitat. L’activitat regna de la Comarca és el pilates, amb el nombre més gran d’adults inscrits, seguida per la gimnàsia de manteniment i zumba.

Este servei és un dels més visibles i en el que més número de població participa al territori. “El que oferim a través de la Comarca és aconseguir arribar al mínim d’activitat física als nostres pobles”, va explicar Roquer, “intentem arribar a totes les localitats almenys amb un parell d’hores d’esport a la setmana”. El servei permet d’esta manera oferir a totes les localitats una activitat esportiva alhora que es relacionen entre els veïns de la mateixa localitat o poblacions pròximes de la zona.

Les diferents activitats esportives han iniciat durant el matí d’avui del dilluns 5 d’octubre, es poden trobar els horaris provisionals de les activitats en els diferents canals del eBando de cada poble. Pròximament es publicaran els horaris definitius del curs 2020-2021 en la pròpia pàgina web de la Comarca del Matarranya.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank