Logotips d'organismes oficials

El Matarraña Team proposa una cronoescalada a La Tossa com a alternativa a la Tastavins Trail

20 corredors del Matarranya i altres municipis van participar a l'activitat este dissabte a Pena-roja de Tastavins

Els participants van sortir en intervals de 30 segons de diferència. | Foto: NDM

El passat cap de setmana, en condicions normals, s’haguera celebrat a Pena-roja de Tastavins la IV edició de la carrera Tastavins Trail que ve congregant a corredors i esportistes de muntanya els últims tres anys. A pesar de que la carrera es va cancel·lar a causa de la actual pandèmia, la ocasió la van aprofitar des del Club Matarraña Team per a continuar potenciant l’esport a la zona.

Després de mesos d’escassa competició, els atletes del club, que en altres temporades van aconseguir emportar-se medalles a nivell regional i nacional, van organitzar una cronoescalada a un dels cims més populars de la carrera. “Des de l’organització del club vam voler organitzar una activitat per als socis d’este i almenys poder compartir una jornada esportiva”, va assegurar David Vives, un dels fundadors del club esportiu.

La pujada a La Tossa, que és ja una recurrent en la carrera esportiva, va ser la proposta que van llançar a l’aire els integrants de l’equip. “Vam decidir coronar la Tossa perquè és una pujada complicada, en canvis de nivell i trams de barranc molt interessants”, va explicar l’organitzador. En total uns 20 integrants es van reunir a l’activitat l’eixida de la qual es va realitzar des de la Bassa de Sant Miquel respectant intervals de temps de 30 segons per cada participant fins al cim de la Tossa.

El recorregut fins a La Tossa, un dels llocs més emblemàtics de la Tastavins Trail, comprén un total d’uns 4 quilòmetres i 400 metres de desnivell que va coronar Carlos Jávega en 27 minuts i 37 segons.

PAULA VIVER
Mitjans