Logotips d'organismes oficials

Llum verda per al projecte “Serres Matarranya Territori MBT”

Es desenvoluparà en 5 sectors ubicats a Pena-roja, Mont-roig, Fontdespatla, Rafels i Torre d'Arques

Imatge promocional del projecte. | Foto: NDM

El projecte Serres Matarranya territori MTB es posarà en marxa este 2021 al sud de la comarca. Una iniciativa que uneix natura, turisme actiu i desenvolupament rural, pretén fomentar la pràctica de la bicicleta de muntanya mitjançant l’enllaç de diferents rutes del territori i a la vegada recuperar camins i senders històrics que en l’actualitat estaven abandonats.

Es tracta d’un projecte coordinat per l’ajuntament de Fuentespalda basat en la cooperació entre els ajuntaments de Pena-roja de Tastavins, Rafels, Mont-roig i Torre d’Arques.

Serres Matarranya territori MTB compta amb més de 300 quilòmetres i quatre nivells de dificultat (verd, blau, roig, negre i zones de descens DH per a Bike expert) i està dissenyada per diferents especialitats de bicicleta de muntanya, concretament per a la pràctica de Mountain Bike, en les modalitats de Rally XC, all mountain, enduro i descens.  A més, també compta amb la ruta “Maratón Ribera Tastavins” de 72 km on es pot treballar per etapes per a un públic SLOW BIKE i trekking.

En aquests moments el projecte es troba en fase de disseny d’imatge i elements; disseny final de rutes amb informació, permisos i prehomologació FAC i en fase d’adjudicació de treballs. A més també s’ha començat a treballar en el condicionament i validació de les rutes. Per dur a terme estes actuacions s’ha comptat amb un pressupost de 75.000 euros finançat a través d’una subvenció dels fons europeus per al desenvolupament rural (LEADER). El projecte també permetrà unir les rutes amb el projecte de Comarca del Matarranya per connectar tots els pobles del territori en rutes BTT.

REDACCIÓ
Mitjans