Logotips d'organismes oficials
blank

La nova guia d’escalada ‘El Maestrat’ inclou diferents zones del Matarranya

Concretament del nostre territori surten rutes en municipis com ara Torredarques, Beseit i Mont-roig

La recopilació compta amb unes 800 vies de 10 zones diferents de Teruel i Castelló. / Foto: NDM

La guia d’escalada ‘El Maestrat’ és la primera recopilació d’informació que compta amb unes 800 vies d’escalada esportiva reunides a 10 zones diferents de les provincies de Teruel i Castelló. Després de molts anys de treball l’autor de la guia, Germà Gil ha destacat que “juntament amb Diego Miralles vam començar a equipar una zona d’escalada entre Morella i Forcall fa molt de temps i continuem. Quan ja portavem unes 300 equipades vam decidir fer una guia d’escalada a la que s’han adherit altres equipadors de diferents zones”.

La completa guia d’escalada ‘El Maestrat’ es presenta amb un índex en el qual, amb diferents colors, es distribueixen les àrees amb zones d’escalada equipades. Les principals comarques que apareixen són Els Ports i l’Alt Maestrat a la província de Castelló i dues de la província de Teruel, la comarca del Matarranya i la del Maestrat. Concretament, del nostre territori surten rutes en municipis com ara Torredarques, Beseit i Mont-roig.

Per comarques, la guia “El Maestrat” ens presenta els diferents sectors d’escalada, les vies i també, els diferents graus de dificultat. Una guia que és la culminació de molts anys de treballs per part de Germà Gil, Diego Miralles i altres companys escaladors d’aquestes comarques. Van començar el treball d’equipació de zones d’escalada l’any 1987 amb la instal·lació del primer ‘spit’ en el naixement del riu Cèrvol que continuava amb les vies de la Font Donzella i de la Peña Alta fins a l’actualitat. A la guia ‘El Maestrat’ apareix ampla informació sobre les zones d’escalada de Forcall, Morella, Vilafranca i Xert a Castelló, mentre que de la província de Teruel apareixen Cantavieja, Castellote i Cuevas de Cañart, pertanyents a la comarca del Maestrat i del Matarranya, com ja hem exposat, surten Torredarques, Beseit i Mont-roig.

Diego Miralles, veí de Morella i membre de l’Associació Esportiva ‘Espemo’ ha segut a més un gran col·laborador amb Germà Gil igual que altres molts escaladors a l’hora de confeccionar la guia ‘El Maestrat’, un dels principals equipadors d’aquestes vies amb la gran dificultat que això suposa. Un treball que segons apuntava Diego “és bastant pesat i no compta actualment amb massa gent disposada a fer-lo”. Amb tan sols 15 dies des de la seua publicació ja s’han venut 300 exemplars de la guia d’escalada ‘El Maestrat’. A més de promocionar el territori com a tal, “El Maestrat” és una guia que permet promocionar el territori des d’un punt de vista diferent: l’escalada.

blank Mitjans blank