Logotips d'organismes oficials
blank

Comarca obre el procés d’inscripció per als cursos d’estiu de natació i aquagym

Les persones interessades s'han d'apuntar a través de la web de la institució comarcal i tenen de temps fins al 15 de juny

Comarca ofereix natació i aquagym a un total de 14 municipis del Matarranya, | Foto: NDM

La natació i l’aquagym tornen este estiu. Després d’un 2020 marcat per la suspensió de multitud de propostes culturals i esportives, les administracions públiques estan reprenent les activitats. Sense anar més lluny, la Comarca del Matarranya ha anunciat que de cara als mesos de calor hi haurà activitats de piscina. En concret, natació per a xiquets d’entre 5 i 7 anys i xiquets de 8 a 12 anys, i també aquagym. De fet, les persones que estiguen interessades en fer alguna d’estes propostes tenen de temps fins al pròxim 15 de juny per inscriure’s, i ho hauran de fer a través de la direcció web www.comarcamatarranya.es i pagar la corresponent matrícula, cosa que es pot fer a través de Caja Rural de Teruel i via targeta de crèdit. Els preus seran de 15 euros per una setmana d’activitats o de 28 euros si vols assistir un total de dos setmanes.

Salomé Roquer és tècnica d’esports de la Comarca del Matarranya, i va apuntar que «teníem moltes ganes de recuperar la normalitat i programar les diferents activitats d’estiu, com són la natació, l’aquagym i les colònies d’estiu que impulsem de la mà de Joventut». Unes propostes que s’adaptaran en tot moment als protocols de seguretat i d’ús de les piscines, i que abans de la pandèmia tenien una resposta de públic molt significativa. «No sabem com respondrà la gent. La realitat és que al llarg de l’any la participació a les activitats ha baixat una mica, perquè al principi la gent tenia por i no estava vacunada». La cosa està canviant, «i esperem que surtin grups a tots els pobles possibles». Per a fer activitats dins de la piscina, el protocol diu que s’han de mantindre les distàncies de seguretat però no cal portar la mascareta, d’aquí que el format d’este estiu pot canviar una mica.

Tal com van detallar des de Comarca, els cursos de natació s’han fixat en el calendari de tal manera que a cada municipi no coincideixen les mateixes setmanes la natació i el ‘Riu a l’Estiu’. D’esta forma, aquells xiquets que vulguen es podran matricular a les dos propostes d’estiu. Comarca ofereix natació i aquagym a un total de 14 municipis del Matarranya, que són tots aquells que tenen piscina pública a excepció de Vall-de-roures, que els organitze des de l’ajuntament. Beseit, Lledó i Arenys de Lledó, com no tenen piscina sinó zona de bany natural, no tenen classes de natació i aquagym. Calaceit, Queretes, Valljunquera, Fontdespatla, La Freixneda, Ràfels i Fórnols tindran les classes de natació del 28 de juny al 16 de juliol, mentre que Massalió, Mont-roig, Pena-roja, Torredarques, la Torre del Compte, la Vall i La Portellada les tindran del 19 de juliol al 6 d’agost.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank