Logotips d'organismes oficials
blank

‘Matarraña Team’ sume una segona posició en categoria femenina i acaben 6ens en la masculina

El campionat de clubs de trail 'Ciudad de Teruel' va reunir vora 200 corredors, entre ells una bona representació de la nostra comarca

El grup es va fer una fotografia a l'eixida de la cursa. | Foto: NDM

El passat diumenge 30 de maig, la capital provincial va albergar la CXM Ciudad de Teruel, una carrera de muntanya que va reunir vora de 200 corredors, entre ells una bona remesa d’atletes del Matarranya. Més de quinze corredors del Matarraña Team van estar presents en esta carrera de clubs. I la cosa va anar bastant bé. En categoria femenina, el Matarraña Team va acabar en segona posició per equips, sumant un total de 16 punts, destacant el paper de Marina Albesa, que a títol individual va fer el segon millor crono de tota la jornada. En categoria masculina, les coses també van ser positives. I és que el Matarraña Team va fer una sisena posició, sumant un total de 107 punts i situant-se a només 9 posicions del pòdium final. Independentment dels resultats, des del club van destacar que «sol pel fet de tornar a competir i de la bona representació que vam estar a Teruel, tornem més que contents».

Estes són les declaracions de David Vives, representant del Matarraña Team i millor crono en categoria masculina. Vives va apuntar que «estem molt contents de tornar a competir. Vam portar un equip de xics i un equip de xiques al Campionat d’Aragó. I això, per a natres, ja va ser tota una victòria. És cert que no vam estar tots al 100 per cent i vam patir alguna baixa d’última hora per problemes físics, però ens hem de sentir orgullosos de la carrera que vam fer totes i tots». Carlos Jávega i Ángel Antolín, que fa unes setmanes van portar el nom del Matarranya fins a la capital gràcies a aquella Ruta por la Dignidad Rural de Teruel, sent dos dels corredors més en forma de la nostra comarca, finalment no van competir. Encara així, els atletes del Matarraña Team ho van donar tot, i entre tots ells destaquen el paper de Natalia Prades, número 14 en categoria femenina, o Salvador Bertomeu i Adrián Vives que van pujar al pòdium en la categoria promeses.

Pel que fa al format de la carrera, David Vives va explicar que «és un d’eixos circuits que podem definir com a trencacames. Les pujades i les baixades no eren molt llargues, però sí que eren molt dures. Has de gestionar molt bé les forces, perquè si no, els quilòmetres finals poden ser molt durs. La calor, sumada a l’alimentació i la bona hidratació, van ser molt importants». De fet, alguns corredors van eixir molt forts, però van gestionar mal les forces i van acabar tocats. Vives va recalcar també que «fer estratègia d’equip va ser molt complicat». Per motius de pandèmia, l’eixida a la CXM Ciudad de Teruel es va fer per grups de corredors. «Tu sabies en tot moment les forces que tenies i els quilòmetres que et quedaven per arribar a la línia de meta, però no tenies cap referència visual i no sabies realment quina posició ocupaves a la carrera. I això, psicològicament, pot resultar una mica més complicat».

Encara així, el Matarraña Team va tornar molt content de Teruel, tant pels resultats com per l’experiència. L’any 2019, Carlos Jávega va firmar una de les seues millors actuacions precisament a la CXM Ciudad de Teruel. Dos anys més tard, amb una pandèmia pel mig, més de 15 corredors del Matarranya han seguit el camí de Jávega, i van competir en una carrera que valore el treball en equip. D’aquí a unes setmanes, en concret el 20 de juny, hi haurà nova carrera a Luesia. La població de las Cinco Villas albergarà prova del campionat individual d’Aragó, on alguns corredors de la nostra comarca tenen intenció de competir, seguint fent gran el nom del Matarraña Team.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank