Logotips d'organismes oficials

Puyo es quede a 1 peu del pòdium al Trial d’Astúries

El Campionat d'Espanya es va reprendre el passat 27 de juny a La Foz de Morcín. En TR3 es va viure una prova molt igualada. Este cap de setmana torne l'autonòmic de trial

Sergio Puyo va participar en el darrer Campionat d'Espanya de Trial a La Foz de Morcín. | Foto: NDM

El Campionat d’Espanya de Trial es va reprendre el passat 27 de juny. I ho va fer amb la participació del pilot del Matarranya Sergio Puyo, que es va quedar a les portes de fer pòdium en una prova molt igualada. De fet, el segon, el tercer i el quart classificats es van portar només tres peus de diferència, i Puyo es va quedar a un sol peu de la tercera plaça en categoria TR3. Trial molt intens el que es va viure a la població asturiana de La Foz de Morcín, on competició va escoltar les reclamacions dels pilots i es va tornar al sistema de puntuació de trial convencional, suprimint les bonificacions de temps que van aixecar tanta polèmica a la prova d’Arteixo. Viatge molt llarg el que va viure Sergio Puyo, d’on va tornar molt content per les sensacions damunt la moto i per les emocions que es van viure en tot moment. La victòria en la categoria TR3 va ser per a Joaquín Salcedo, acumulant un total de 44 peus. Segon va ser Francesc Recio, tot un veterà del trial, acumulant 64 peus. Sergio Moreno va acabar tercer amb 66 peus, mentre que Puyo en va sumar un total de 67.

En relació a la carrera viscuda a Astúries, Sergio Puyo va destacar que «vam viure un viatge bastant dur. Astúries, de per sí, és una superfície difícil. I es va ajuntar tot. La nit de divendres va ploure, dissabte també, i el diumenge vam començar la carrera plovent. Les zones tenien fang, estaven marcades bastant fortes i va ser un del trial més dur que recordo». Puyo va destacar la duresa de la prova. Tot i això, «crec que el resultat va ser bastant bo i estic molt content, perquè tot i que el trial va ser molt dur, vaig resistir molt bé i vam estar a les portes de pujar al pòdium». I es va escapar per detalls. «Se’m va escapar per un peu. Va ser una llàstima, perquè tornar a fer pòdium en categoria TR3 hagués segut una gran alegria, sobretot en un any on trobem molts de pilots jóvens que pugen molt forts». El Trial de La Foz de Morcín va reunir molts pilots, seguint la línia de les últimes proves de motor, que demostre que després d’un any molt complicat a causa de la pandèmia, els pilots tenien moltes ganes de pujar a la moto.

Prova superada, i prova per començar. I és que pràcticament sense temps, els pilots tornaran a competir este cap de setmana. Del Campionat d’Espanya passarem al de l’Aragó, el trial de casa, que es reprèn este diumenge a Foz Calanda després de molts mesos de parada. De fet, enguany tindrem un Campionat d’Aragó una mica limitat. Tot i això, tindrem trial al Matarranya, amb la carrera que se celebrarà a finals d’any a Vall-de-roures. De cara a la primera prova prevista a Foz Calanda s’espere assistència de diferents pilots del Club Trial Matarraña, entre ells Sergio Puyo.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans