Logotips d'organismes oficials
blank

Empat a gols (1-1) entre el Massalió i el Valderrobres en el primer partit de la temporada

Derbi entre equips de la comarca per a començar el futbol regional. Calaceit va superar el Valldesgorfa (3-1) en esta primera jornada de lliga

El primer derbi del Matarranya es va resoldre en empat (1-1). | Foto: Marc Martí

Massalió i Valderrobres es van repartit els punts en el primer partit de lliga de la present temporada (1-1). Partit en ocasions a les dos porteries. La primera part va tindre major domini local. De fet, va ser el Massalió qui va obrir el marcador. El gol, obra de Popa als 30 minuts de partit, va ser molt celebrat per l’afició local (1-0). El Massalió, per davant al marcador, va aprofitar per a recular uns metres i buscar les contres. I en una d’elles va estar a prop de fer el segon gol. Valderrobres va tindre més control de la pilota, i va tindre ocasions, sobretot a la segona part, per empatar el partit. De fet, els últims 25 minuts van ser de clar domini visitant, que al final van tindre premi de la mà de Maluenda (1-1) en els últims minuts de partit.

Per la seua part, Calaceit va obrir la temporada en una important victòria contra el Valdealgorfa (3-1). L’equip del Matarranya, que ha incorporat moltes cares noves esta temporada, es va trobar en un rival que no va posar les coses fàcils. Ionel va obrir el marcador al primer quart d’hora (1-0), però la tranquil·litat no va arribar fins als últims minuts. Efren va transformar un penal sobre Manero al minut 70 (2-0). Però l’alegria va durar poc, perquè pràcticament en la següent jugada, Valdealgorfa va reduir distàncies. Al tram final de partit, Ferran, una de les joves incorporacions del Calaceit, va sentenciar (3-1) en una bona jugada local. Merescuda victòria del Calaceit en este inici de temporada.

En la segona jornada de lliga, les coses van variar bastant. Calaceit va perdre contra Fuensport A en un partit que no es va resoldre fins als últims minuts (3-0). Per la seua part, Massalió va empatar contra el Fuensport B (1-1), un rival inferior a ells, però al qual no va saber rematar. De fet, els del Matarranya van fallar ocasions molt clares de gol. Per la seua part, i davant d’un rival molt sòlid com és el Chiprana, el Valderrobres es va endur la primera victòria de la temporada (1-0). Va tocar suar contra un rival que té una trajectòria incontestable a esta primera regional. El gol de Óscar a la mitja hora de partit (1-0) va donar certa tranquil·litat als locals, que inclús van fer un segon gol que tots van veure excepte el col·legiat.

Malestar compartit
Paral·lelament, els equips del Baix Aragó han traslladat a la Federació Aragonesa de Futbol el seu malestar per la incorporació d’un nou equip a la categoria. Parlem del Fuensport B. La incorporació d’este equip ha fet modificar tot el calendari de la competició. Però hi ha dos coses que encara han molestat més. La primera d’elles, un nou desplaçament a la capital provincial, que per a les arques dels clubs implique un sobrecost addicional d’entre 600 i 700 euros. La segona és la presència de dos equips de Fuensport en una mateixa categoria quan hi ha una plaça d’ascens directe i una de promoció en joc, i que pot suposar una adulteració de la competició.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank