Logotips d'organismes oficials

Torna la Tastavins Trail al Matarranya

Ja està tot a punt per l'edició d'enguany que se celebrarà el 5,6 i 7 de novembre. Les 500 places ofertes estan gairebé plenes, només queden uns pocs dorsals lliures

Video Thumbnail
Torna la Tastavins Trail al Matarranya
Torna la Tastavins Trail al Matarranya després de l'aturada de l'any passat per la pandèmia. Torna amb limitacions, però amb moltes ganes i il·lusió de reprendre este esdeveniment esportiu per a corredors i senderistes de muntanya. L'edició del 2021 de la Tastavins Trail serà diferent de com ens ten

Torna la Tastavins Trail al Matarranya després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia. Torna amb limitacions, però amb moltes ganes i il·lusió de reprendre este esdeveniment esportiu per a corredors i senderistes de muntanya. L’edició del 2021 de la Tastavins Trail serà diferent de com ens tenia acostumats. Comptarà amb menys opcions de carrera i amb inscripció reduïda, no obstant això des de l’organització estan molt motivats per recuperar la prova i sembla que el públic també té ganes d’eixir a la muntanya.

Tal com explicava Luís Lizana, director de la Tastavins Trail, “vam decidir a finals de juny tirar per avant, amb l’escenari de pandèmia que teníem llavors. I el que sí que ens ha sorprès és l’acceptació que ha tingut”. En esta edició han limitat la prova a 500 participants, i en estos moments, a dos setmanes de la carrera, gairebé no queden dorsals lliures. Durant els primers dies d’obertura de les inscripcions hi va haver una important demanda i a hores d’ara queden només les últimes places i l’1 de novembre es tancarà el termini.

Tot i que el nou nivell d’alerta que s’activarà a partir d’esta mitjanit flexibilitzarà molt les restriccions d’este tipus d’esdeveniments, des de l’organització s’han volgut curar en salut. “La prova la desenvoluparem amb 500 participants, quan el límit que s’està marcat ara mateix són 2,000. Anirem per a baix, enguany farem les coses amb cautela i l’any que ve si podem ja farem una festa total com han estat els darrers anys”, comentava Lizana.

Enguany també s’ha descartat realitzar la prova més llarga, la de 32 quilòmetres, que pujava fins al cim de l’Hereu. Però tot i les limitacions, el programa continua sent molt ampli, amb 3 dies plens d’activitats. Curses trail per a tots els nivells, de 3, 10 i 17 km; diferents sortides senderistes; rutes amb bicicleta de muntanya, i activitats paral·leles com xerrades, visites turístiques i culturals. Este complet programa té dos objectius donar a conèixer el territori com a espai esportiu i promocionar este tipus d’esport a la zona.

Tal com entén el director de la carrera “volem mostrar Pena-roja de Tastavins i les muntanyes del Matarranya a tot el món, per exemple en esta edició tenim corredors de 8 comunitats diferents i tan dispars com Extremadura o les illes Balears. A més, volem assentar aquí una cultura esportiva i que aquí puguen apuntar-se primer a distàncies menors i cada any posar-se un repte major. I perquè no?, en uns anys preparar-se fer la de 32km”. En este sentit des de l’organització estan molt satisfets amb la participació local, perquè enguany des del CRA Tastavins s’han apuntat un bon nombre d’alumnes a córrer la minitrail.

Enguany la Tasatvins Trail se celebrarà el cap de setmana del 5,6 i 7 de novembre. Les inscripcions es poden a través del web www.tastavinstrail.com, on a més hi ha tota la informació sobre la prova.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans