Logotips d'organismes oficials

Quatre pilots del territori pugen al pòdium en el Trial del Matarranya

L'entorn del Puig, a Valderrobres, va acollir la 2ona prova puntuable del Campionat d'Aragó de Trial. L'autonòmic es tancarà a finals del mes de novembre a Gimenells, Lleida

Video Thumbnail
Vall de roures recupera la prova del Campionat d'Aragó de Trial 1
La passió pel motor ha tornat al Matarranya. El passat 31 d'octubre, coincidint amb el pont de Tots Sants, Vall-de-roures va acollir el Trial del Matarranya, que ha segut la segona prova puntuable per al Campionat d'Aragó. Tot i la incertesa d'un any difícil per al trial, finalment van competir més

La passió pel motor ha tornat al Matarranya. El passat 31 d’octubre, coincidint amb el pont de Tots Sants, Vall-de-roures va acollir el Trial del Matarranya, que ha segut la segona prova puntuable per al Campionat d’Aragó. Tot i la incertesa d’un any difícil per al trial, finalment van competir més de 50 pilots, procedents de diferents comarques d’Aragó però també de territoris veïns com Catalunya, València i el Principat d’Andorra. El trial es va preparar en un entorn incomparable. Al Puig, just darrere del monumental castell de Valderrobres. I la carrera es va viure amb molta expectació, tant per part del públic, que va vindre des de molts racons de la comarca, com per part dels pilots. Trial marcat en 10 zones bastant difícils, i a les que la pluja de dissabte va incorporar un plus d’exigència.

Pel que fa als resultats, un total de quatre pilots del Matarranya van fer pòdium en este trial. En alevins, Javi Loscertales va acabar en segona posició. En TR3, Mario Micolau i Álex Micolau, pare i fill, van acabar en primera i segona posició. I en la categoria reina, Sergio Puyo va fer una tercera posició. Bon treball per part dels pilots, com també per part de l’organització. En este sentit, Sergio Puyo va concretar que «va ser un trial rodó. Primer de tot, perquè tot i les amenaces de pluja, al final vam tindre una jornada molt bona i va fer molt bon temps. En segon lloc, perquè la inscripció de pilots va ser genial. I finalment, perquè a la gran resposta per part del públic se li va sumar la satisfacció dels pilots, que van marxar molt contents». Prova exigent però al gust de tots, en «un dels millors trials que s’ha fet enguany».

Dies abans de la prova, i conscients que enguany molts pilots no s’han tret la llicència de moto davant la incertesa de si hi hauria moltes carreres en esta etapa covid, no se sabia si vindrien molts pilots al Matarranya. Però la resposta ha segut massiva, «i és difícil trobar una prova autonòmica amb tants pilots. Això demostre que la gent té moltes ganes de competir», després d’este any i mig tan complicat per al motor. En relació a les zones marcades per part de l’organització, Sergio Puyo va concretar que «vam preparar unes zones bastant llargues. Eren 10 zones a dos voltes. Un trial que perfectament podríem comparar a un campionat d’Espanya, amb quatre o cinc passos per zona». Per tant, un trial dur, però que va agradar molt tant a pilots com al públic que va seguir la prova.

Seguiment per part de la Federació
Per la seua part, i des de la Federació Aragonesa de Motociclisme, el seu president, Roberto Royo-Villanova, que va assistir a la prova, va recalcar que el trial del Matarranya «és un dels punts més emblemàtics del trial aragonès. Aquí sempre es viu una de les proves més espectaculars. És un territori perfecte per a practicar el trial» i per a l’ocasió «s’han preparat unes zones idònies». Des de la federació van afegir que «el Club Trial Matarranya té una gran tirada i a este territori trobem gent que sempre s’ha implicat molt amb el trial». Durant la carrera van assistir una trentena de pilots aragonesos, així com més de 20 procedents de territoris veïns, la majoria dels quals van competir en categoria reina. La pròxima prova de l’autonòmic serà a Guimenells, a la província de Lleida, per al 21 de novembre.

M. JIMÉNEZ / R. LOMBARTE
Mitjans