Logotips d'organismes oficials
blank

El Club Volei Matarranya reprén amb il·lusió la competició

Enguany ha triplicat el nombre de jugadors i compten amb 35 esportistes.

Video Thumbnail
20211118 Club Volei Matarranya 1
El Club Vòlei Matarranya de l'institut de Vall-de-roures ha reprès amb moltes ganes l'activitat esportiva després d'un any sota mínims a causa de la pandèmia. Enguany ha triplicat el nombre de jugadors i compten amb 35 esportistes. A part dels entrenaments i la lligueta escolar del centre, ja han co

El Club Vòlei Matarranya de l’institut de Vall-de-roures ha reprès amb moltes ganes l’activitat esportiva després d’un any sota mínims a causa de la pandèmia. Enguany ha triplicat el nombre de jugadors i compten amb 35 esportistes. A part dels entrenaments i la lligueta escolar del centre, ja han començat també amb la competició als Jocs Escolars del Baix Aragó. El voleibol s’ha convertit en un dels esports estrella de l’IES Matarranya. Des del departament d’Educació Física del centre fa anys que s’està promovent este esport fins al punt que es va crear el club. I estan molt contents de la implicació dels alumnes, sobretot entre les xiques.

Carlota Bellosta, l’entrenadora del Club Matarranya Vòlei i membre del departament d’Educació Física, explica que “és un dels esports que més ens agrada i que ens sembla més igualitari en el sentit de gènere i en el de les posicions en el camp, on tot el món té la seua responsabilitat. Sense donar-nos compte l’anàvem promovent a l’hora del pati, amb les competicions de les lligues internes escolars de l’institut, i així anàvem enganxant als xiquets”.

A l’hora del pati i a les tardes les pistes de vòlei de l’institut estan sempre plenes i ara les esportistes estan molt animades amb el retorn de la competició dels Jocs Escolars d’Aragó, després d’un any de pandèmia on van mantenir l’activitat sota mínims. “Formem part dels Jocs Escolars i com en este esport concretament la comarca del Baix Aragó té molt bon nivell, amb bons equips i nombrosos, fan una petita competició comarcal prèvia a la provincial i és allí on natres participem”, comenta l’entrenadora.

Enguany amb els 35 jugadors que tenen han pogut fer un equip infantil, un cadet i un juvenil. Però reconeixen que tenen dificultats per mantenir l’equip juvenil, perquè tenen moltes baixes entre les alumnes de 2n de batxillerat. En este sentit, Bellosta fa una crítica a esport escolar als pobles: “les més grans entren directament a formar part de l’àmbit federatiu, en una ciutat és molt més fàcil trobar un esport o un equip que les puga federar, però aquí és més difícil. Amb les que seguixen tenint eixa il·lusió de seguir entrenant i competint hem de fer malabars amb els papers i els permisos de la DGA”.

L’altre contratemps al qual s’enfronten és la recuperació de l’espai del pavelló per entrenar i competir. Havia d’estar operatiu per a l’inici d’este curs, però les obres en la reconstrucció dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria acumulen importants retards. Per ara les xiques del vòlei juguen a l’exterior, tot i que el fred ja és intens al Matarranya.

MARTA JIMÉNEZ

 

blank Mitjans blank