Logotips d'organismes oficials

Raúl Guimerá es proclame campió d’Espanya Junior de Hard Enduro

El pilot del Matarranya va viatjar a Oviedo amb clares aspiracions al títol. La regularitat de tota la temporada l'han portat a sumar el seu primer campionat nacional

Raúl Guimerá s’ha convertit en el primer campió d’Espanya Junior en la modalitat Hard Enduro. El jove pilot del Matarranya, que va viatjar a Oviedo amb bastantes aspiracions de sumar este títol nacional, va fer un bon paper a la cinquena i última prova d’esta Copa d’Espanya. Una carrera que va estar molt marcada per l’aigua i el fang, en una de les proves més vistoses de la temporada. El Motor Club Piloña es va encarregar d’organitzar una prova que va tindre una acceptable participació i que Guimerá recordarà durant molt de temps. Perquè esta Copa d’Espanya Hard Enduro és el primer campionat nacional en el palmarès de Raúl.

El pilot del Matarranya va anar a Oviedo acompanyat de son pare, Tomás Guimerá, i tot l’equip Sherco, i va recalcar que «ens ho jugàvem tot a una carta, encara que sabíem que teníem moltes opcions de sumar el títol perquè al segon classificat li portava bastants punts». Però calia competir i estar concentrat durant les tres hores de carrera. Raúl va liderar la prova des dels primers minuts, i en cap moment va perdre de vista als seus màxims contrincants. D’esta manera, el pilot del Matarranya es va convertir en el campió d’Espanya Junior d’esta copa de Hard Enduro, primer campionat d’esta modalitat que se celebre al nostre país.

Raúl va afegir que esta copa «ha constat d’un total de cinc carreres. Dissabte tens la prova cronometrada, que et done l’ordre d’eixida a la carrera, i el diumenge tenim per davant uns recorreguts d’uns 10 o 12 quilòmetres per sendes, per barrancs de pedra i trams prou complicats». Carreres de tres hores i circuits que «et demanen bastanta tècnica i molta resistència física». Guimerá va començar la temporada molt fort. Les tres primeres carreres de la Hard Enduro, que es van celebrar en escenaris secs, van ser idònies per al pilotatge de Raúl Guimerá. Més exigents han suposat les dos últimes carreres. «A Oviedo vam acabar com a croquetes», va dir.

De cara a este de setmana, Raúl Guimerá viatjarà a Los Navalucillos, a la província de Toledo, on viurem l’última prova puntuable de la Copa TT 4 Estaciones. El pilot del Matarranya arribe a esta última carrera amb aspiracions després d’una temporada molt regular. De fet, arribe a la prova en segona posició provisional, per davall de Oihan Meoqui. Ara mateix, el líder de la Copa TT 4 Estaciones manté una distància de 34 punts per damunt de Raúl Guimerá. Els dos pilots han tingut una trajectòria impecable en la competició. Raúl Guimerá no ha baixat dels 200 punts per carrera. Oihan Meoqui no ha baixat dels 199 punts.

R. LOMBARTE
Mitjans