Logotips d'organismes oficials

El Campionat de Clubs d’Aragó serà el 15 d’octubre i es celebrarà al Matarranya

Pena-roja albergarà una de les carreres de muntanya més goludes de l'any. L'organització està preparant un itinerari que pujarà a la Tossa i a l'Hereu

La carrera per equips es viurà coincidint amb la TastavinsTrail de Pena-roja. Foto: J. PUIG

Les carreres de muntanya estan de moda. I el Matarranya té molt a dir sobre esta matèria. Paisatges espectaculars, desnivells destacats i molts quilòmetres de senda. De fet, Pena-roja ha estat la població triada per albergar el Campionat de Clubs d’Aragó, una de les proves més goludes de l’any. Se celebrarà el pròxim 15 d’octubre, coincidint amb una nova edició de la TastavinsTrail. Per a l’ocasió s’està dissenyant una mitja marató que tindrà més de 1.300 metros de desnivell acumulat. Una carrera que mantindrà l’ascens a la Tossa, a 1.194 metros d’altitud, que baixarà per les Roques del Masmut i que ha continuació pujarà a l’Hereu, a 1.326 metres, per Les Feixes i tornarà al poble pel Salt de Tàquio. Una ruta espectacular i que espere estar a l’altura de l’últim Campionat de Clubs d’Aragó, que es va viure el passat 2021 a Teruel, amb la participació de corredors de casa nostra.

Luis Lizana és director de la TastavinsTrail, i va considerar que «el Matarranya pot presumir de que ens han donat la prova que tot organitzador vol albergar, i que és el Campionat d’Aragó de Clubs». Parlem d’una competició a un únic dia, i Pena-roja «acollirà la disputa al millor club de carreres de muntanya. Una carrera molt bonica i que mou molta gent». Una carrera diferent, «on és molt important fer un bon temps però també el treball en equip». Per tant, una carrera singular. Els equips són de categoria absoluta i estan formats per un mínim de 4 corredors i un màxim de 10. Hi ha categoria masculina i categoria femenina, «i els quatre millors corredors puntuaran per al seu equip en funció de la posició definitiva de carrera». L’equip que sume menor número de punts serà el guanyador de la prova. Un campionat que és a una única carrera i que serà al nostre territori.

En cas d’empat a punts entre equips, i segons va explicar Lizana, «la victòria la marcarà el corredor que primer ha arribat per línia de meta». Esta carrera es viurà el 15 d’octubre, coincidint amb una nova edició de la TastavinsTrail. Serà una carrera de més de 21 quilòmetres, i «se’ns exigeix un desnivell superior a 1.200 metres i que un 60 per cent de la ruta sigue per senda», cosa que està assegurada, va apuntar el director de la TastavinsTrail. Tot i que falte definir alguns detalls, «fa 10 dies vam perfilar la ruta definitiva», i la previsió és promocionar la ruta a través de la pàgina web i les aplicacions mòbils perquè tots aquells que vulguen preparar la carrera de clubs tinguen el material a la seua disposició. «Un circuit que té dos cimes importants: la pujada a la Tossa i la pujada a l’Hereu. I pel mig tenim moltíssima senda per a córrer, amb una sorpresa final pel Bike Park del Masmut».

Una carrera en família
La TastavinsTrail és una carrera que va nàixer l’any 2017 de cara a promocionar els racons de Pena-roja i l’esport de naturalesa. Al llarg d’estos anys s’han preparat diferents rutes que es podien fer bé corrent, bé com a excursió. Un projecte que no sol és esportiu, sinó que al mateix temps ha servit per a promocionar els paisatges i recuperar sendes i passos de bestiar que es perdien. La TastavinsTrail es complemente en les carreres infantils, així com en una Fira de l’Aventura que de cara al present 2022 espere recuperar la seua normalitat. Unes carreres que han reunit molt de públic durant estos últims anys. Inclús el passat 2021, amb restriccions a causa de la pandèmia, un total de 650 persones van poder caminar o córrer pels principals racons del terme. De cara al pròxim 15 d’octubre, Pena-roja tindrà un al·licient més, i que és esta golada ‘carrera per equips’.

R. LOMBARTE
Mitjans