Logotips d'organismes oficials

La Lliga d’Ascens es decidirà l’última jornada i tindrà al Calaceit entre els candidats

Fuensport A, Valldesgorfa i Calaceit es jugaran una plaça en l'últim partit de lliga regular. Teruel Atlético, Chiprana i Valderrobres estan classificats

La Lliga d’Ascens es decidirà l’última jornada i tindrà al Calaceit entre els candidats
Calaceit, durant un partit al llarg d'esta temporada. Foto: R. L.

L’última jornada de la lliga regular a Primera Regional serà de nervis i transistor. I és que tres equips es disputaran la quarta plaça que quede per assignar. Teruel Atlético, Chiprana i Valderrobres estan matemàticament classificats, i la plaça que quede lliure se la disputaran Fuensport A, Valldesgorfa i Calaceit, que només es porten un punt de diferència. A priori, qui ho té millor és Fuensport A, que és l’equip que ara mateix va quart. Sume 29 punts, i jugarà l’últim partit de la lliga regular a casa contra el Chiprana, un rival que matemàticament no s’hi jugue res. El Teruel B, per la seua part, quede descartat. Té també 29 punts, però l’última jornada la té de descans i el gol average amb el Fuensport A el té en contra. Valldesgorfa també acumule 29 punts. L’última jornada anirà al camp del Torrecilla, i si guanye el seu partit i el Fuensport no passe de l’empat contra el Chiprana, o si empate i Fuensport perd, la plaça de lliga d’ascens serà per a ell. Calaceit també està dins de les quinieles per a jugar l’ascens. És l’equip que ho té més en complicat, però no impossible. Per a jugar la lligueta haurà de guanyar a casa contra el Samper, i que Fuensport i Valldesgorfa no passen de l’empat en els seus respectius partits.

I això que una victòria contra el Teruel B la passada jornada hagués fet que Calaceit no depenguera dels altres per a jugar la lliga d’ascens. L’empat a la capital provincial (4-4) va resultar insuficient, i això que la victòria va estar a tocar. Partit molt vistós, ple de gols i emoció fins a l’últim minut. Abdesslam en dos ocasions, Borja i Jesús van fer els gols de l’equip visitant, contrun Teruel que pràcticament en l’última jugada del partit li va prendre la victòria als del Matarranya. També va viatjar a la capital provincial el Massalió, on va caure de forma contundent contra Fuensport (5-0). Els locals van marcar dos penes màximes a la primera part, i van arrodonir la victòria en la segona part. De cara a l’última jornada de la lliga regular, Massalió jugarà a casa contra el líder de la categoria. Ara bé. La temporada no acabe aquí. Així com els quatre primers classificats jugaran una lliga d’ascens tots contra tots, els altres equips disputaran una Copa Primavera que pot ser ben entretinguda. D’esta manera, el grup IV de Primera Regional s’allargarà unes quantes setmanes més. Els quatre primers classificats es disputaran les places que donen accés a la Preferent. Els altres set equips se jugaran una ‘Copa’ que pot ser molt emocionant.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans