Logotips d'organismes oficials

Fontdespatla albergarà al juliol la primera carrera ciclista per equips que es fa a l’Aragó

La població del Matarranya serà eixida, meta i punt de concentració del món de les dos rodes gràcies a la 'Sierras Matarraña MTB Race', una carrera que recorrerà les cinc poblacions d'este projecte ciclista

Video Thumbnail
Fontdespatla albergarà al juliol la primera carrera ciclista per equips que es fa a l'Aragó
El Matarranya albergarà el pròxim 10 de juliol la primera carrera ciclista per equips que es fa a l'Aragó. Fontdespatla serà el punt d'eixida i meta d'un cap de setmana carregat d'activitats al voltant del ciclisme, amb xarrades, circuits de seguretat vial i rampes, una fira dedicada a l'energia i e

El Matarranya albergarà el pròxim 10 de juliol la primera carrera ciclista per equips que es fa a l’Aragó. Fontdespatla serà el punt d’eixida i meta d’un cap de setmana carregat d’activitats al voltant del ciclisme, amb xarrades, circuits de seguretat vial i rampes, una fira dedicada a l’energia i el ciclisme, i la primera ‘Sierras Matarraña MTB Race‘, una prova amb dos opcions de carrera i que naix com a llançadora del projecte ‘Sierras Matarraña’. La prova reina serà un circuit de 70 quilòmetres que anirà pels cinc municipis que integren este projecte, mentre que la carrera curta, de 40 quilòmetres i 800 metros de desnivell acumulat, també estarà oberta a les bicicletes elèctriques. La carrera se celebrarà el diumenge dia 10, però ja des del divendres estan contemplades un munt d’activitats que esperen portar amants de les dos rodes de tota la geografia espanyola.

Luis Lizana, coordinador del projecte ‘Sierras Matarraña’, va apuntar que “tenim la primícia i el luxe de presentar esta carrera”, una proposta pensada per al ciclista professional, però també per als amants de la bicicleta i el paisatge. Una cita que partirà de Fontdespatla, eixida i meta de la carrera, de la qual pivotaran un munt d’activitats durant tres dies. De fet, Lizana va recordar que “el dia 10 viurem la carrera, però des del divendres tindrem moltíssimes activitats interessants”. Tallers, xarrades, circuits d’obstacles, rampes i seguretat vial per als xiquets, així com una Fira del Ciclista que es complementarà amb la Fira de l’Energia que des de fa uns anys celebre el municipi. Esta prova MTB Race tindrà dos disciplines, i a la vegada vol ser trampolí per a promocionar el projecte ‘Sierras Matarraña’. La carrera discorrerà pels cinc municipis i per punts singulars de la zona alta de la comarca.

L’acte de presentació de la carrera va reunir a diferents alcaldes i regidors de les cinc poblacions que integren este projecte, així com la visita del president de la Federació Aragonesa de Ciclisme, Luis Marquina. De fet, Marquina va explicar que “presentem esta prova de BTT i Marató, que són carreres bastant populars, i aquí a ‘Sierras Matarraña serà la primera vegada que fem un campionat per equips” a nivell federatiu, i que pot resultar un al·licient interessant. Al mateix temps, el president de la Federació va considerar que “el ciclisme, en totes les seues variants, vertebre territori, desenvolupe comarques, promocione el paisatge i assente turisme”. L’organització de la carrera va afegir que si bé la carrera d’enguany eixirà de Fontdespatla, de cara a la pròxima edició canviarà de seu, de manera que anirà rodant també per Ràfels, Mont-roig, Torredarques i Pena-roja.

Un nou reglament
Una de les particularitats d’esta carrera serà que per primera vegada Aragó aplegarà una prova per equips. Sobre esta qüestió, Antonio Serrano, director de carrera, va destacar que “hem generat un reglament específic. Cada equip estarà format per quatre persones, que podrà competir en categoria masculina, femenina o mixta“. Dels quatre integrants de cada grup, puntuaran les tres millors entrades a meta, i en el cas de la categoria mixta “serà obligatori que arribe a línia de meta, mínim una persona de cada sexe”. La prova reina d’esta ‘Sierras Matarraña MTB Race’ tindrà 70 quilòmetres i més de 1.800 metros de desnivell. Una carrera que discorrerà “per cinc pobles de gran valor patrimonial” i en el que “tenim un paisatge privilegiat”. Des de ‘Sierras Matarraña’ van avançar que estan programant una agenda de proves per a tot l’any, sent esta MTB Race la punta de llança del projecte.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans