Logotips d'organismes oficials

Més de 500 corredors confirmen la seua presència a la Tastavins Trail

La carrera del pròxim 15 d'octubre decidirà el Campionat d'Aragó de Carreres de Muntanya per Clubs. Durant tres dies, Pena-roja acollirà xarrades, escapades en bicicleta, activitats i la Fira de l'Aventura

Video Thumbnail
Previa Tastavins Trail
L'ajuntament de Pena-roja de Tastavins, la direcció de la Tastavins Trail i el club Matarraña Team van presentar fa uns dies al santuari de la Marededéu de la Font els detalls de l'última edició de la Tastavins Trail. Una prova que a falta d'una setmana perquè es tanquen les inscripcions té confirma

L’ajuntament de Pena-roja de Tastavins, la direcció de la Tastavins Trail i el club Matarraña Team van presentar fa uns dies al santuari de la Marededéu de la Font els detalls de l’última edició de la Tastavins Trail. Una prova que a falta d’una setmana perquè es tanquen les inscripcions té confirmada l’assistència de més de 500 corredors i senderistes. Una carrera que enguany tindrà un color especial. I és que serà la prova valedora per al Campionat d’Aragó de Carreres de Muntanya per Clubs, i que se celebrarà el dissabte 15 d’octubre. La cita reunirà, d’esta manera, els clubs de muntanya de tota la comunitat en la lluita pel títol autonòmic. Parlem d’una competició oberta als equips formats per membres de clubs afiliats a la Federació Aragonesa de Muntanyisme. Els equips seran de la categoria absoluta masculina, formats entre 4 i 10 components cadascun, i absoluta femenina, amb un mínim de 2 i un màxim de 5 components. Els guanyadors s’acaben decidint pels resultats dels quatre millors corredors de cada club en categoria masculina, i de les dos millors corredores en categoria femenina.

La carrera es va presentar a Pena-roja, i l’acte va estar presidit, per Luis Lizana, director de la prova, Ricardo Blanch, alcalde de Pena-roja, David Vives, corredor local i membre del Matarraña Team, i Eduardo Egea, de la Federació de Muntanyisme. Seguint la línia dels últims anys, la Tastavins Trail tindrà tres formats de carrera. Per un costat, les Mini Trail, pensades per als aficionats més jóvens. Per un altre, la carrera i marxa senderista 10K, i que puge fins a la Tossa. Finalment tindrem la categoria reina, una 24K que pujarà a la Tossa i a l’Hereu, a una altitud de 1.326 metros sobre el nivell del mar. Parlem d’un circuit impressionant, i que en paraules de Luis Lizana, «ens mostre el Matarranya més salvatge. Hem tret un circuit de 24 quilòmetres i més de 1.350 metros de desnivell acumulat, el qual té més d’un 85 per cent de recorregut per sendes. I és que el terme de Pena-roja té moltíssimes opcions». Per la seua part, Ricardo Blanch va destacar que «albergar el Campionat d’Aragó de Clubs és un repte i també un orgull per al nostre poble». L’alcalde de Pena-roja també va destacar l’enorme treball que fan els voluntaris durant la carrera.

Al mateix temps, i acompanyant la Tastavins Trail, del divendres 14 al diumenge 16 d’octubre hi haurà diferents activitats a Pena-roja. Entre elles tenim la conferència que donarà Ángel Antolí, corredor de Mont-roig, i que parlarà de la seua Experiència Kilimanjaro. Durant el dissabte hi haurà descens urbà pels empinats carrers de Pena-roja, mentre que el diumenge hi haurà escapades en bicicleta i a peu per diferents racons del terme, entre elles un ascens al ginebre mil·lenari del Mas de Ginero. Tot això, acompanyat de la Fira de l’Aventura i la Fira del Corredor, amb estands vinculats els esports d’aventura i de muntanya.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans