Logotips d'organismes oficials

El Matarraña Team s’emporte el Campionat d’Aragó de Clubs celebrat a Pena-roja

En categoria femenina, el club comarcal ha quedat en tercera posició. La TastavinsTrail va reunir més de 530 corredors entre les tres modalitats de carrera. Els participants més ràpids van trencar totes les marques

Video Thumbnail
2022 Tastavins Trail Penaroja
Pena-roja va albergar el passat 15 d'octubre la V TastavinsTrail, una de les carreres de muntanya que més passió està generant al territori. Una cita que enguany ha tingut un color molt especial. I és que la població del Matarranya va albergar el Campionat d'Aragó de Clubs de Muntanya, dissenyant un

Pena-roja va albergar el passat 15 d’octubre la V TastavinsTrail, una de les carreres de muntanya que més passió està generant al territori. Una cita que enguany ha tingut un color molt especial. I és que la població del Matarranya va albergar el Campionat d’Aragó de Clubs de Muntanya, dissenyant una 24K de més de 1.300 metros de desnivell acumulat i que majoritàriament va discórrer per sendes. Un campionat que, en categoria absoluta, es va endur el Matarraña Team. Dos dels seus corredors vam pujar al pòdium en una prova que va trencar totes les marques previstes. Nahum Calaceit i Carlos Jávega van acabar segon i tercer respectivament, només superats per Javi Robres, guanyador de la carrera. Els cinc primers participants que van creuar la línia de meta van baixar de les dos hores i quart, entre ells Iván Suelves, també del ‘Matarraña Team’. En categoria femenina, el ‘Matarraña Team’ es va endur la tercera plaça del Campionat de Clubs. Entre les més destacades, Marina Albesa, que va ser 4ta, i Belén Plana, octava. La carrera se la va endur Leire Jaén, firmant un crono de 02.42.02.

A la 10K, la victòria va ser per a Izan Edo, que va creuar la línia de meta als 56 minuts i 13 segons. Al podi li van acompanyar Javier Vives i el corredor local Víctor Torné, qui no va amagar la seua satisfacció de quedar entre els tres primers. «Estic molt content. És una carrera que es fa a casa i que m’agrade córrer. És un circuit que em conec molt bé. Pot ser he entrat massa fort al principi, però a la baixada m’he notat bastant a gust». Per la seua part, Leire Jaén, guanyadora de la 24K femenina, va dir que «la carrera ha segut molt xula. Se m’ha fet molt dur l’últim tram. Igual no estic acostumada a fer unes distàncies tan llargues, però el recorregut val la pena i ha segut preciós». Seguint la línia dels últims anys, la TastavinsTrail va anar acompanyada d’una Fira de l’Aventura que concentre diferents propostes i inclús stands per a vendre roba. Enguany, el corredor de Mont-roig Ángel Antolí va ser l’encarregat d’impartir una xarrada, en la qual va parlar de la seua experiència al Kilimanjaro. «He explicat la meua experiència i què supose això de fer esport amb diabetis». Una conferència «en la que vaig estar molt ben acompanyat».

Entre les diferents modalitats de carrera, la TastavinsTrail va reunir enguany més de 530 corredors i corredores, molts d’ells procedents de fora de la nostra província. Des de l’organització van destacar la gran resposta d’assistents, el bon sabor de boca que s’emporten els clubs aragonesos, i van considerar que un dels reptes de futur podria ser acollir un Campionat d’Espanya. Des de l’ajuntament i la direcció de carrera van agrair una vegada més la implicació dels més de 100 voluntaris de Pena-roja que d’una manera o altra s’han implicat en esta experiència.

Text: R. LOMBARTE
Fotos: M. JIMÉNEZ
Mitjans