Logotips d'organismes oficials

El Club Vòlei Matarranya escriu una nova pàgina en la seua història

Per primera vegada competirà a nivell provincial. Ha creat tres equips femenins, dos en categoria cadet i un de categoria infantil

Video Thumbnail
El Club Volei Matarranya arrenca temporada competint a nivell federatiu
El Club Vòlei Matarranya ha escrit una nova pàgina a la seua jove història. I és que per primera vegada competirà a nivell provincial. Enguany, el club ha fet un salt de gegant, i els tres equips de categoria femenina jugaran les lligues provincials, enfrontant-se a esquadres tant d'Alcanyís com de

El Club Vòlei Matarranya ha escrit una nova pàgina a la seua jove història. I és que per primera vegada competirà a nivell provincial. Enguany, el club ha fet un salt de gegant, i els tres equips de categoria femenina jugaran les lligues provincials, enfrontant-se a esquadres tant d’Alcanyís com de Terol, el bres autonòmic d’este esport. Precisament, el passat 17 de novembre passat, el pavelló de Vall-de-roures va albergar el partit inaugural de la lliga cadet. Un partit que va trobar als equips A i B femenins del Matarranya, amb victòria final de l’equip A, que va guanyar per 3 sets a 0. El pavelló va reunir molt de públic, tant companys i companyes de les integrants dels dos equips, com familiars que no es van voler perdre un partit que marque una nova fita a la història comarcal d’este esport. Enguany, per les instal·lacions del Matarranya passaran molts equips, procedents del Baix Aragó i de la capital.

Carlota Bellosta és l’entrenadora del Club Vòlei Matarranya, i va concretar que “ja teníem ganes de reprendre la competició. Al mateix temps, enguany ens hem convertit en seu oficial, competirem a nivell federatiu i anirem per primera vegada a Terol”. Un projecte, el del Club Vòlei Matarranya, que va nàixer fa uns anys i que no pare de créixer. “Cada any tenim més xiques. En estos moments, i entre tots tres equips, tenim 36 jugadores” que es reparteixen entre diferents municipis del Matarranya, així com d’algun xic que també entrene amb elles. Un projecte seriós, amb un mínim de dos entrenaments a la setmana per equip i amb l’objectiu de seguir creixent. De fet, este curs es volen impulsar els primers contactes amb les escoles de primària, de forma que els xiquets i les xiquetes del territori es puguen submergir en este esport des d’etapes prèvies a l’institut.

El voleibol és un esport que viu una etapa dolça a Aragó. De fet, els últims set anys el número d’escolars federats s’ha multiplicat per cinc. Bellosta entén que “este èxit és cosa de la Federació, que fa una gran faena de promoció. També estan els èxits aconseguits per l’equip del Teruel a la Superlliga”. Encara que per a Carlota Bellosta, la clau recau també en la pròpia idiosincràsia del voleibol. “És un esport d’equip que combina la iniciativa individual. Al camp hi ha unes zones que no estan marcades, però que són teues i que has de cuidar. El vòlei és una combinació perfecta d’un esport en equip i de no passar desapercebut. Té uns valors motors i socials que m’encanten”, va sentenciar Bellosta. Un esport que no pare de créixer al Matarranya, sobretot entre les xiques.

A més, el dissabte 19 de novembre els tres equips del Matarranya van viatjar fins a la capital provincial, en un dels diferents desplaçaments que tindran esta temporada a Terol. Un viatge, per cert, en el que a més de jugar els seus corresponents partits de lliga, van ser convidades al partit que va protagonitzar el Voleibol Terol a la Superlliga.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans