Logotips d'organismes oficials

L’escola de Taekwon-do de Vall-de-roures pega fort a la Copa Internacional Challanger

L'escola  Dung San, amb seu al Matarranya, va participar amb 15 alumnes, 13 d'ells van aconseguir podi en este encontre que va tindre lloc a Catalunya

El centre esportiu va aconsegueir el segon lloc en la categoria per escoles amb un total de 47 punts. | Foto: NDM

L’Escola de Taekwon-do Dung San, amb seu a Vall-de-roures i Alcorisa va participar el mes de novembre passat en la Copa Challanger a Sitges, Catalunya. Es tracta d’un campionat que forma part del circuit europeu i de caràcter internacional, en el que van participar 8 països diferents.

L’escola va participar amb 15 alumnes, 13 d’ells van aconseguir podi. Alguns d’ells van participar en diferents categories i es van emportar un total de 17 medallesDebora Salmonte, instructora de l’escola de Taekwon-do, estava molt satisfeta amb els resultats obtinguts,”venir amb tantes medalles no és el normal. Ha implicat molt d’esforç i treball per part de tots. I ha estat molt graficant“.

A més, van obtenir el segon lloc de la copa per escoles, d’entre les 25 participants. La copa Challanger té esta graficació final, on se sumen tots els punts de les medalles que van assolint les escoles. Segons Salmonte “els nois han disfrutat molt la copa, és una cosa que hem aconseguit entre tots. L’hem conseguit en equip i ens ha unit moltíssim. Encara ens costa creure que hàgem arribat a una classificació tan important”.

El taekwon-do és una disciplina que cada vegada atreu a més practicants, perquè no és només un esport. “El taekwon-do és un art marcial, les competicions son només un 10% del que suposa, esta és només la part esportiva. També treballem el creixement personal, la cura de l’entorn i el desenvolupament com a persones“, explica la instructora. El taekwon-do és un esport individual, però es practica molt el companyerisme i el treball en equip.

A l’escola Dung San hi ha alumnes des dels 5 anys fins als gairebé 50 anys. “És un art marcial que val per a tothom. A la gent li agrada moure’s, saber defensar-se i estar cada vegada més forta”, afirma Salmonte.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans