Logotips d'organismes oficials

Fontdespatla destine 40.000 euros per a crear una pista de pàdel

Estos equipaments s'han aixecat a la vora de la pista roja i les piscines municipals. El sistema de reserva i pago de la pista es farà pel telèfon mòbil

L'ajuntament de la població ha aixecat una pista de pàdel a la zona esportiva. | Foto: I. Aparicio

Fontdespatla s’ha sumat al pàdel. L’ajuntament d’esta població ha aixecat una pista de pàdel a la zona esportiva, just a la vora de les piscines municipals. Es tracte d’un projecte que ha suposat una inversió de 40.440 euros, dels quals més de 36.000 euros han arribat a través d’una subvenció. La pista ja està completament acabada, si bé falte ultimar alguns detalls, com adequar els accessos i instal·lar el sistema de domòtica per a la reserva i ús d’estes instal·lacions. Seguint la línia marcada per diferents poblacions del Matarranya que tenen unes instal·lacions d’estes característiques, la reserva i el pago de la pista es podrà fer a través d’una aplicació mòbil. Tot i això, i fins que el sistema estigue adaptat, l’accés i l’ús de les instal·lacions serà lliure.

Carmen Agud és l’alcaldessa de Fontdespatla i va explicar que «el pàdel és una activitat molt demanada per la joventut, que ens va suggerir la possibilitat de fer una pista». En estos moments «ens falte ultimar alguns detalls, com són els accessos, condicionar l’entorn i domotitzar la reserva. Però la pista ja la tenim acabada, es pot fer servir, i fins que el sistema de domòtica i l’aplicació no estiguen operatives, l’accés i l’ús de la pista seran completament gratuïts», va remarcar Agud. L’alcaldessa de la localitat va recordar que «les obres han anat a càrrec d’una empresa de Saragossa», i va reconèixer que «com que els materials de construcció han pujat moltíssim al llarg d’este últim any, no ha estat gens fàcil trobar empreses que executaren les obres». Tot i això, la pista de pàdel és una realitat i els veïns ja la poden fer servir.

La pista de pàdel de Fontdespatla té les dimensions reglamentàries per practicar este esport, està descoberta i està ubicada a la zona esportiva, on es presten altres serveis d’oci com són la pista de futbito, les piscines o el càmping. Per tant, «es pot anar a peu o amb cotxe», ja que «allí tenim la placeta de les piscines, que és bastant gran, i és una zona perfecta per deixar el nostre cotxe». Des de l’ajuntament de Fontdespatla van animar a tots els veïns a aprofitar la pista de pàdel i jugar a este esport, i esperen que a la llarga es creen competicions entre veïns del poble o de tot el territori. Fontdespatla utilitzarà la fórmula de reserva i ús de pista de pàdel que fan servir a altres poblacions del territori, i la qual es fa a través d’una aplicació mòbil.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans