Logotips d'organismes oficials

La Freixneda continua la roda de la Marxa Senderista del Matarranya

La Freixneda ha estat el poble triat per a albergar la tradicional Marxa Senderista de la Comarca del Matarranya. Es tracta de l'edició número 20 d'esta proposta, la qual es viurà este mateix diumenge pels camins i sendes del municipi.

Video Thumbnail
La Freixneda continua la roda de la Marxa Senderista del Matarranya
El Departament d'Esports de la Comarca del Matarranya ha organitzat per a este cap de setmana la seua tradicional Marxa Senderista, una de les cites esportives més multitudinàries que s'organitzen al territori. Per a esta vintena edició, tornen a La Freixneda, on tenen preparades dos rutes de 23 i 1

El Departament d’Esports de la Comarca del Matarranya ha organitzat per a este cap de setmana la seua tradicional Marxa Senderista, una de les cites esportives més multitudinàries que s’organitzen al territori. Per a esta vintena edició, tornen a La Freixneda, on tenen preparades dos rutes de 23 i 14 km. Els senderistes passaran per la Font de la Vall del Pi i la cova de Marc i es dirigiran cap a l’espectacular paratge del Convent, el Santuari de la Verge de Gràcia. Salomé Roquer és tècnica del Departament d’Esports de Comarca del Matarranya i pensa que “és un lloc característic i molt simbòlic de La Freixneda i creiem que és una de les coses que la gent havia de conèixer”, i afegix que “la ruta curta és fàcil, es pot fer en família amb nens i la llarga és per a la gent que està una mica més preparada, però no té molta dificultat, qualsevol de les dos si estàs una mica preparat no tens problema per a fer-les”.

Estes dos rutes sortiran de la Plaça Major de la localitat de La Freixneda i comptaran amb diversos avituallaments. En finalitzar, es recupera el format tradicional amb el menjar popular. “Hi ha quatre avituallaments en la llarga i dos en la curta, a més del que tenen abans d’eixir del poble, i en arribar el menjar i la samarreta“, comenta Roquer.

Esta jornada senderista és una de les cites esportives amb més participació de la comarca del Matarranya i en la qual recuperen el nivell de participació prepandèmia amb més de 680 inscrits.

ISABEL APARICIO
Mitjans