Logotips d'organismes oficials

Al voltant de 140 persones participen en el Cross Comarcal del Matarranya

El Cross ha tingut molta participació malgrat coincidir amb el campionat d'Aragó de trail en Alloza

Video Thumbnail
Vora de 140 esportistes participen al Cross Comarcal del Matarranya
Diumenge passat va tenir lloc la XIX edició del Cross Comarcal del Matarranya, un matí en el qual l'esport va estar molt present a l'alberg de Queretes tant per a xiquets com per a adults. Al voltant de 140 persones van participar en esta carrera, Salomé Roquer, del departament d'esport de Comarca d

Diumenge passat va tenir lloc la XIX edició del Cross Comarcal del Matarranya, un matí en el qual l’esport va estar molt present a l’alberg de Queretes tant per a xiquets com per a adults. Al voltant de 140 persones van participar en esta carrera, Salomé Roquer, del departament d’esport de Comarca del Matarranya, comenta que “es van inscriure uns 167, però com la inscripció és gratuïta després tots no venen, però crec que estarem uns 140 o una cosa així”. I és que malgrat haver-hi altres cites esportives rellevants, va haver-hi prou participació, “ha coincidit amb el campionat d’Aragó de Trail que va ser a Alloza i potser en adults s’ha notat que no hi havia tanta participació, però ha estat bé”, confessa Salomé.

Una jornada esportiva, en la qual l’aire va complicar la feina dels treballadors i voluntaris. I és que per les ratxes de vent, es van veure obligats a recollir l’arc de meta. A més, durant el matí va haver-hi un lesionat lleu, i els serveis de l’ambulància d’emergències van haver d’atendre-ho.

La carrera va transcórrer per la via verda i els voltants d’espai de l’alberg de Queretes, el qual, va obrir les portes al públic fa aproximadament un mes. El Cross Comarcal és una activitat itinerant, “el teníem enfocat com la majoria de les activitats que fem des del departament d’esports, per a fer-lo un any en cada poble”, però que podria deixar de ser-ho, ja que “aquí tenim tots els serveis, dutxes, banys, bar, cafeteria, et pots quedar fins i tot a menjar i per als participants i acompanyants és millor que anar-te’n a un poble, perquè en ser un cross, has de portar-lo als afores”, i afegix que “nosaltres també tenim problemes en l’organització per a muntar-lo tot, arcs de meta, inscripcions, no tenim banys… i este lloc reunix les condicions òptimes per a continuar fent el cross aquí”. Paloma Romero, una de les encarregades de l’alberg, afirma que “estos esdeveniments venen molt bé, no sols per descobrir l’alberg i que es queden a menjar, sinó perquè es conega l’entorn”. I és que este equipament se situa en un marc natural incomparable, ocupant l’antiga estació del ferrocarril, en la coneguda ruta Val del Zafán.

ISABEL APARICIO
Mitjans