Logotips d'organismes oficials

Torredarques presente la XCO Sierras Matarraña, prova que reunirà uns 200 ciclistes

La carrera, puntuable per a la Copa d'Aragó, se celebrarà el pròxim 16 d'abril

Video Thumbnail
Torredarques albergarà aquest cap de setmana la XCO Sierras Matarraña
Primer Pena-roja, i ara Torredarques. El projecte Sierras Matarraña continue amb la seua programació de competicions ciclistes i el pròxim 16 d'abril es viurà la primera XCO Sierras Matarraña, una carrera que serà puntuable per al Campionat d'Aragó d'esta disciplina. El forn comunal de Torredarques

Primer Pena-roja, i ara Torredarques. El projecte Sierras Matarraña continue amb la seua programació de competicions ciclistes i el pròxim 16 d’abril es viurà la primera XCO Sierras Matarraña, una carrera que serà puntuable per al Campionat d’Aragó d’esta disciplina. El forn comunal de Torredarques va albergar l’acte de presentació d’esta prova, i que espere reunir uns 200 ciclistes procedents de tota la geografia aragonesa. Durant l’acte de presentació van assistir les diferents administracions que han fet possible este calendari de carreres. Per un costat, la diputada Susana Traver i el conseller comarcal Ricardo Blanch, en representació de la Diputació Provincial i Comarca del Matarranya, respectivament, que han col·laborat en el calendari de proves. Per un altre, Carmen Agud, presidenta d’Omezyma, ens que va finançar el projecte de cooperació ‘Sierras Matarraña’. Durant l’acte també van estar presents l’alcalde de Ràfels, José Ramón Arrufat, representats de l’associació ‘Sierras Matarraña’, i José Miguel Ferrer i Luis Lasmarías, com a regidors del poble amfitrió, i que van donar la benvinguda a tots els assistents.

Juan Luis Aguilar forme part de l’associació ‘Sierras Matarraña’, que és l’encarregada d’este potent projecte que aglutine ara mateix cinc municipis, i va explicar que «si fa unes setmanes estàvem per Pena-roja impulsant tota una Copa d’Espanya, ara el que presentem és una Copa d’Aragó». De fet, «el pròxim 16 d’abril tindrem la XCO Sierras Matarraña a Torredarques», puntuable a l’autonòmic, «i estem molt contents perquè atraurem molt de públic de tot Aragó que apreciarà la gran bellesa d’este poble i del seu entorn». La XCO és la modalitat ciclista que s’amague darrere de les sigles Cross Country Olympics, «i perquè ens entengue la gent, és la disciplina que es corre a les Olimpíades». Parlem d’un circuit d’uns 4,5 quilòmetres, aproximadament, «on han d’haver zones tècniques i canvis de ritme, on en funció de la categoria que corres has de fer un número de voltes o un altre» per a completar una distancia concreta. En el cas de Torredarques, ‘Sierras Matarraña’ ha preparat un circuit molt potent, amb zones molt tècniques i molta roca mare. Una carrera que «serà espectacular», tant per al corredor com per a l’espectador.

Alguns ciclistes de la zona, com Iván Romero, tot un campió en la Copa d’Espanya XCO a la modalitat M30, han fet de conillets d’índies i han pogut tastar el circuit que ha preparat Torredarques. «I ens han felicitat», va reconèixer Juan Luis Aguilar. De fet, i segons van recalcar des del projecte, «Torredarques és un dels pobles de la comarca del Matarranya que té les calçades i passos de bestiar més ben conservades». Una superfície que «és molt bona per a la bicicleta, i l’amant de la mountain bike marxarà molt sorprès». De cara al 16 d’abril, la població albergarà dos tipus de prova. Per un costat, esta Copa d’Aragó, que a la llarga es treballarà també perquè sigue Copa d’Espanya. I per un altre, hi hauran diferents modalitats pensades per a les Escoles de Ciclisme d’Aragó, per als ciclistes que s’inicien en el món de la BTT, amb una carrera de 0,5 quilòmetres i una altra d’1,5. Des de ‘Sierras Matarraña’ calculen que per Torredarques assistiran uns 200 ciclistes, i defensen que no hi ha millora forma de promocionar un projecte, com este ‘Sierras Matarraña’ que vol seguir sumant poblacions, que celebrant proves i carreres de gran nivell.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans