Logotips d'organismes oficials

Iván Romero i Aleix Arrufat aconseguixen el podi en la tercera cita esportiva organitzada per Sierras Matarraña

Diumenge passat, 14 de maig, va tindre lloc la prova de ciclisme XCM a Fondespatla. Una Marató en què Iván Romero es va proclamar guanyador de la prova llarga, la qual és puntuable per a la copa de ciclisme d'Aragó, mentre que en la prova curta va ser Aleix Arrufat el més ràpid en travessar la línia de meta.

Video Thumbnail
20230517 FONTDESPATLA SierrasMatarraña
Fondespatla, Ràfels, Mont-roig, Torredarques, Pena-roja i tornada a Fondespatla. Este va ser el recorregut de Sierras Matarraña per a la copa d'Aragó de ciclisme XCM. Tota una cita esportiva a la qual van acudir ciclistes d'Aragó i de comunitats autònomes veïnes. Juan Luis Aguilar, organitzador de S

Fondespatla, Ràfels, Mont-roig, Torredarques, Pena-roja i tornada a Fondespatla. Este va ser el recorregut de Sierras Matarraña per a la copa d’Aragó de ciclisme XCM. Tota una cita esportiva a la qual van acudir ciclistes d’Aragó i de comunitats autònomes veïnes. Juan Luis Aguilar, organitzador de Sierras Matarraña, desgranava així les rutes: “el recorregut de la Copa d’Aragó són 69 km, amb 1800 metres de desnivell i amb 13 sendes. És un recorregut bastant exigent perquè té sendes de pujada, baixades llargues i ports bastant llargs. Estem parlant d’una Copa d’Aragó, és un nivell físic exigent. Després n’hem fet una per a la resta de la gent que no tinga esta preparació física, que simplement la bicicleta siga el seu hobby, hem preparat un recorregut més curt, de 39 km amb 900 metres de desnivell“. Iván Romero, de Kenzasport Team, va ser el més ràpid a travessar la línia de meta en la ruta llarga, amb un temps de 3:13:12. “És un recorregut superxulo, passar pel mig de les poblacions amb els avituallaments i tota la gent, està xulíssim. A més, l’entorn és immillorable, jo anime a tothom a venir”, confessava Romero.

Un terreny al qual va afavorir la pluja del dia anterior i que a més estava molt ben pensat. Aléix Arrufat, d’Or Bikes, confessava que “les sendes més conegudes sí que les havia fet i que el terreny estava espectacular, perquè estava molt humit i agarrava molt”, a més, i malgrat algun contratemps Arrufat es va proclamar guanyador amb un temps d’1:59:41. “He rebentat la roda en els mateixos metres, però he portat el mateix ritme de principi a fi”, concloïa el ciclista.

Les següents cites esportives programades per Sierras Matarraña seran un descens urbà per Ràfels, l’últim cap de setmana de juliol, i la cicloturista de Mont-roig que encara està per concretar.

ISABEL APARICIO
Mitjans