Logotips d'organismes oficials

Calaceit debutarà al camp del Boca Híjar i Valderrobres jugarà contra el Torrecilla en la primera jornada

La Federació Aragonesa de Futbol ha publicat el calendari per a la present temporada 2023/24. La lliga començarà el 24 de setembre. El primer derbi del Matarranya el tindrem a la jornada 6

El primer derbi de la temporada es disputarà el pròxim 29 d'octubre a la capital comarcal. Foto: R. Lombarte

La Federació Aragonesa de Futbol (FAF) ha donat a conèixer estos dies el calendari oficial per a la present lliga de Futbol Regional. Una vegada més, els equips del Matarranya estaran emparellats en el grup IV de la Primera Regional. Una lliga que enguany tindrà un total de 15 equips i que començarà el dia 24 de setembre. Pel que fa als equips del Matarranya, tots dos estrenaran temporada a domicili. Valderrobres debutarà al camp del Torrecilla, mentre que Calaceit ho farà a l’estadi del Boca Híjar. La lliga tindrà un total de 30 jornades, dos d’elles de descans per a cada equip. Entre les grans novetats de la pròxima temporada tenim la presència de Montalbán, que després de molts anys ha decidit fer equip de futbol. Esta temporada també es vestirà de curt Escatrón, on torne el futbol regional. A este grup IV de Primera Regional també tenim Alcorisa, que la temporada passada va baixar de Preferent, així com Maella, que no va arribar a promocionar. Paral·lelament, no tindrem a Chiprana, que ha pujat a Preferent, i Alcanyís B, que no ha fet equip.

Pel que fa als altres equips que militaran en la Primera Regional, hi haurà dos viatges a la capital provincial. Seran Fuensport i Teruel B. Els altres desplaçaments seran més curts. Esta temporada, Calaceit i Valderrobres jugaran també contra Utrilles B, Calanda, Valldesgorfa, Sportin Alcanyís, Samper de Calanda, així com els anteriorment mencionats Maella, Torrecilla i Boca Híjar. Pel que fa als derbis de la comarca, el calendari ha assignat el Valderrobres contra Calaceit per a la jornada 6, que es disputarà el pròxim 29 d’octubre. El partit de tornada serà a Calaceit i està assignat per a la jornada 21, prevista per al 10 de març. Pel que fa a la setmana de descans, Calaceit no tindrà partit ni la jornada 2 ni la jornada 17, de forma que si la temporada comence el 24 de setembre, Calaceit no debutarà davant de la seua afició fins al 8 d’octubre. Ho farà contra el Fuensport. El primer partit del Valderrobres a casa serà a la jornada 2, previst per a l’1 d’octubre, i el rival serà Valldesgorfa. Tot i que és prompte per parlar d’aspirants al títol, Alcorisa i Maella van de favorits.

Els juvenils, a Aragó

Una de les principals novetats que tindrem enguany en el futbol està associat amb la categoria juvenil de l’Escola de Futbol Base de Valderrobres. I és que després de molts anys competint a la lliga de les Terres de l’Ebre, els juvenils del Matarranya jugaran enguany a la Federació Aragonesa de Futbol. El principal motiu va vinculat a la mateixa essència del futbol base. En competir a federacions diferents, el Valderrobres CF no es pot alimentar de jugadors juvenils durant la competició. D’aquí la decisió que s’ha pres de moure els juvenils a la FAF. Les altres categories del futbol base del Matarranya seguiran competint a les Terres de l’Ebre, on els desplaçaments són més curts i les competicions més llargues. Pel que fa al calendari dels juvenils, la Federació ha publicat una copa on competiran quatre equips de la província. Jugaran tots entre tots, assignant-se sis jornades que es disputaran de forma consecutiva entre el 30 de setembre i el 4 de novembre. En esta competició tenim, a la vora de Valderrobres, a Andorra, Calanda i Alcanyís. Després començarà la lliga provincial.

 

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans