Logotips d'organismes oficials

Gran èxit de participació en la Tastavins Trail amb més de 450 corredors

Abraham Blánquez de Trail Running Saragossa i Marina Albesa de Matarranya Team, es proclamen guanyadors de la 24 k

Video Thumbnail
Gran èxit de participació en la Tastavins Trail amb més de 450 participants
L'ambient esportiu que es respirava dissabte passat al Matarranya era més que evident, i és que, un any més, i coincidint amb la Fira de l'Aventura, Pena-roja albergava la cita esportiva més important de l'any. Parlem de la Tastavins Trail, una cursa de tres distàncies en què han participat més de 4

L’ambient esportiu que es respirava dissabte passat al Matarranya era més que evident, i és que, un any més, i coincidint amb la Fira de l’Aventura, Pena-roja albergava la cita esportiva més important de l’any. Parlem de la Tastavins Trail, una cursa de tres distàncies en què han participat més de 450 corredors. Abraham Blánquez de Trail Running Saragossa ha estat el guanyador de la 24k, la cursa reina, amb un temps de 2:06:27, mentre que Xavier Cortés, de Matarraña Team, i Pol Gay, de Madteam han estat els primers a la 17k i 10k, respectivament. Tres grans corredors, en un any en què els temps han estat molt ràpids. David Vives, organitzador de la carrera, comentava que “en relació amb altres anys tampoc es poden comparar els temps, perquè ha canviat una mica el recorregut, però han estat força ràpids i força bons”. Respecte al recorregut, Vives comentava que “hi ha hagut alguna una modificació del recorregut a última hora perquè hem tingut un imprevist al Pont Xafat, on ha caigut alguna roca”, fet que no ha impedit el funcionament normal de la cursa.

D’altra banda, el sector femení també va aconseguir molt bons temps. Marina Albesa del Matarraña Team va ser la guanyadora de la 24k amb un temps de 2:40:52. “Tenia com a objectiu baixar el temps de l’any passat, i a més de baixar-lo he guanyat, així que estic molt contenta”, i afegia que “és molt emocionant, perquè al final l’ambient és el de casa i ja coneixia el terreny perquè a vegades venim a entrenar-se aquí, encara que no és el mateix que fer una carrera”.

Una cursa que compta amb una particularitat i és que els corredors tenien diversos pernils amagats per tot el recorregut que podien agafar. Un pes extra amb què havien de carregar els participants que es volgueren emportar este premi especial a casa. Ángel Lázaro va ser un dels corredors afortunats en trobat un d’estos particulars tresors, “ha estat una sorpresa, sobretot perquè me l’he trobat molt aviat i he hagut de fer pràcticament tota la cursa amb el pernil a coll”.

El Club Matarranya Team, juntament amb l’Ajuntament de Pena-roja i Farleck Sport han estat els encarregats d’organitzar l’esdeveniment este any. Vives comenta que “som novells en això i és difícil organitzar una cosa que no has fet mai. S’havia fet altres anys, però hi havia una altra gent al capdavant. Esperem haver-ho fet tan bé com siga possible”. La Tastavins Trail, ja és una cita marcada en vermell per a molta gent del Matarranya i és que a més de comptar amb un gran nombre de corredors gaudix de molta implicació per part del municipi. Vives afirma que “hi ha molt ambient i la gent està molt contenta, que és l’important”, i afegix agraït que “al final, en un poble de 400 habitants, tindre 100 voluntaris és una cosa que està molt bé i és molt bonica”.

L’esdeveniment esportiu que va culminar amb un dinar popular i es va completar amb les activitats programades durant tot el cap de setmana per la Fira de l’Aventura.

Fotogaleria Tastavins Trail i Fira de l’Aventura de Pena-roja

ISABEL APARICIO
Mitjans