window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Queretes amplie l’oferta cultural durant estes Festes de Nadal i cree la seua Sant Silvestre

Al llarg d'estos dies, l'activitat al poble ha segut frenètica. Al clàssic Pessebre, l'arribada de Santa Claus i del Patge Reial i el retorn de l'Home dels Nassos, enguany s'hi ha afegit una carrera a la qual es van inscriure més de 100 persones

El Matarranya destaque per una àmplia i variada oferta cultural. I un dels municipis que més oferta propose al llarg de l’any és Queretes. Sobretot, durant les festes de Nadal, on enguany inclús han ampliat la seua programació gràcies a la San Silvestre Cretense. Un total de 107 persones entre les diferents modalitats de carrera van córrer l’últim dia de l’any a la població, tancant 2023 fent esport entre amics i en família. Des de l’ajuntament de Queretes s’ha apostat per esta activitat, amb sortida i arribada a la plaça major del poble, i dissenyant un recorregut de 3,5 i 2 quilòmetres per als adults i els jóvens, així com distàncies més curtes per als més menuts. El matí va estar molt animat, i després de suar de valent per a tancar l’any, des de l’AMPA de l’escola es va fer també un vermut electrònic. Aquell 31 de desembre, i ja de cara a la tarde, per Queretes també va fer acte de presència l’Home dels Nassos, que té tants nassos com dies li queden a l’any.

Des de l’ajuntament de Queretes, Sergi Manero va explicar que «hi havia inquietud de fer una carrera per a tancar l’any, i tot el que sigue fer coses per als veïns i ajudar a dinamitzar el poble s’ha de fomentar». En total, 107 participants, 53 en categoria adulta i els altres en les diferents distàncies per a jóvens i xiquets. «Vam tindre una gran afluència de gent i totes les carreres van tindre una bona participació». Manero va recalcar que «els adults havien de completar una distància de 3,5 quilòmetres», que va constar de dos voltes al circuit que es va dissenyar. Els jóvens de 10 a 16 anys havien de superar una distància de 2 quilòmetres, també de dos voltes, i els xiquets, en funció de les edats, feien distàncies més curtes. De cara als pròxims mesos Queretes té intenció de programar més propostes esportives, siguen de pilota o bicicleta. Des de Queretes també s’està treballant en la remodelació del gimnàs, que s’està canviant d’ubicació i anirà al pavelló.

Pessebre i Home dels Nassos
Queretes és un municipi que destaque per tindre una intensa programació durant les festes de Nadal. I este hivern no ha segut una excepció. Per un costat tenim el Pessebre Vivent, que es va recrear al recinte firal dos dies, i que una vegada més va tindre una gran acceptació entre els veïns del poble. Els xiquets de Queretes van ser els encarregats de recrear el naixement de Jesús. Precisament estos Nadals es commemoraven els 800 anys del primer Pessebre Vivent documentat de la història, que es va fer a la població italiana de Greccio a petició de Sant Francesc d’Assís. Al llarg d’estos dies també va fer acte de presència per Queretes Papa Noel, i no hi va faltar tampoc el Patge Reial. L’últim dia de l’any va reaparèixer pel poble l’Home dels Nassos, que va venir amb la intenció d’endur-se els xiquets que conten mentides. Però gràcies al ritual del cordell i els nusos, els xiquets van enredar l’Home dels Nassos, que va marxar de Queretes sense endur-se ningú.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans