Logotips d'organismes oficials

Queretes albergarà la pròxima ‘Gala del Deport’ de la província

L'acte, que reconeix els clubs i esportistes més destacats de la geografia turolenca, es viurà el pròxim 3 de maig a la població del Matarranya

Fernando Camps, alcalde de Queretes i president del Matarranya, primer per l'esquerra, durant l'acte de presentació de la 'Gala del Deport'. Foto: NDM

La pròxima Gala Provincial del Deport se celebrarà al Matarranya. En concret, a Queretes. Tot i que era un secret a veus, així s’ha donat a conèixer este matí en roda de premsa a la Diputació Provincial, en un acte en el que han intervingut l’alcalde de Queretes, que és també el president a la Comarca del Matarranya, Fernando Camps, el diputat delegat de Deports a Diputació, Miguel Iranzo, així com els regidors de l’àrea de Deports dels ajuntaments de Terol i d’Alcanyís, que són Jesús Artigot i Eduardo Orrios, respectivament. La gala en qüestió es viurà el pròxim 3 de maig a la població del Matarranya, en un acte que busque reconèixer l’excel·lència esportiva entre els atletes nascuts a la nostra província, així com els esportistes que militen a clubs provincials o que acrediten una vinculació suficient amb el nostre territori. Este acte està impulsat per l’ajuntament de Terol, i hi col·laboren també la Diputació, l’ajuntament d’Alcanyís i en esta ocasió l’ajuntament de Queretes i Comarca del Matarranya.

En roda de premsa, Camps ha agraït que Queretes sigue el municipi escollit per a albergar la ‘Gala Provincial del Deport’, i va prometre estar a l’alçada d’una proposta d’estes característiques. Per la seua part, el diputat Miguel Iranzo va recordar durant la presentació que la Diputació col·labore assumint el cost dels trofeus que s’entreguen durant la gala, a més d’ajudar «el deport de la província, no sol a través de les convocatòries a les que els ajuntaments, associacions i equips es poden acollir, sinó també a través dels convenis que tenim amb les propostes esportives més importants de la província i, també, amb les jóvens promeses». Per a la gala d’enguany hi ha contemplades un total de nou categories. Les dos més destacades són millors esportistes de l’any, tant en la categoria masculina com en la categoria femenina. Al mateix temps, apareixen el premi a la millor trajectòria esportiva, el millor club de l’any, el millor entrenador o entrenadora, la millor promesa masculina i femenina, el trofeu al mèrit esportiu i el trofeu als valors humans.

Les candidatures per optar a estos premis hauran de ser presentades per les federacions territorials, les delegacions, els clubs o qualsevol altre particular o entitat interessada. El jurat estimarà, al mateix temps, els mèrits de qualsevol altre esportista o club encara que no tingue candidatura presentada. Les candidatures caldrà presentar-les a través de l’imprès oficial descarregable a la pàgina web www.teruel.es. El dia límit per a la presentació de les candidatures serà el pròxim 22 de març, com va explicar el regidor de Deports de l’ajuntament de Terol, Jesús Artigot, que va recordar que «de manera unànime» s’ha triat el Matarranya per a celebrar la gala del 2024 perquè «encara no s’havia celebrat mai» en esta comarca. En una mateixa línia es va pronunciar el regidor de Deports de l’ajuntament d’Alcanyís, Eduardo Orrios, que va dir que se senten «especialment encantats quan la gala no se celebre o bé a Terol o bé a Alcanyís, perquè la portem a poblacions més menudes», cosa que ajude a «vertebrar el territori».

(AMPLIAREM INFORMACIÓ)

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans