Logotips d'organismes oficials

Ciclistes procedents de 28 províncies confirmen la seua presència a la Copa d’Espanya XCM

La carrera se celebrarà el pròxim 12 de maig en el marc de 'Sierras Matarraña'. Fontdespatla serà la línia d'eixida i de meta d'una prova que passarà per Ràfels, Mont-roig, Torredarques i Pena-roja

Video Thumbnail
Ciclistes procedents de 28 províncies confirmen la seua presència a la Copa d'Espanya XCM
La Posada Guadalupe de Mont-roig ha segut l'escenari triat per a presentar tota una Copa d'Espanya BTT XCM. I és que el pròxim 12 de maig, el projecte Sierras Matarraña acollirà la quarta prova puntuable d'este campionat federat i que espere l'assistència de més de 200 ciclistes. De fet, i a falta d

La Posada Guadalupe de Mont-roig ha segut l’escenari triat per a presentar tota una Copa d’Espanya BTT XCM. I és que el pròxim 12 de maig, el projecte Sierras Matarraña acollirà la quarta prova puntuable d’este campionat federat i que espere l’assistència de més de 200 ciclistes. De fet, i a falta d’unes setmanes per a tancar inscripcions, corredors procedents de 28 províncies espanyoles diferents ja han confirmat la seua assistència a la prova del Matarranya. La línia d’eixida i meta de la prova serà Fontdespatla. Els corredors hauran de superar una distància marató de 73 quilòmetres, travessant les poblacions de Ràfels, Mont-roig, Torredarques i Pena-roja. L’organització de la carrera també ha preparat una distància curta d’uns 30 quilòmetres per als amants de la bicicleta. La presentació d’esta competició, que farà parada al Matarranya després de passar per Calamotxa, Sevilla i Badajoz, i que finalitzarà al setembre a la Serra de Cazorla, a Jaén, va anar a càrrec dels alcaldes dels cinc pobles implicats, la Comarca del Matarranya i la direcció de carrera. També abandere el projecte Iván Romero, tot un campió d’Espanya i que s’està preparant ara per a una Copa del Món.

Precisament, Miguel Gascón, l’alcalde de Mont-roig, va ser la persona encarregada d’obrir la presentació, i va avalar el projecte ‘Sierras Matarraña’, entenent que “pose en valor el nostre paisatge a través del deport”, sent la bicicleta “un element que ens pot aportar un valor afegit a la zona”. Per la seua part, Luis Lasmarías, alcalde de Torredarques, va destacar “la cooperació entre cinc municipis” per a impulsar un projecte d’estes dimensions, i va considerar proves d’estes característiques una bona ferramenta de promoció del territori. A continuació, l’alcalde de Pena-roja, Ricardo Blanch, va agrair que un projecte que va nàixer la legislatura passada mantingue la seua continuïtat, defensant tot el potencial turístic que té esta comarca a través del paisatge. Nerea Caldú, que és alcaldessa de Fontdespatla, va avalar també el projecte, i va dir que “gràcies a estes carreres ens coneixerà gent de tota Espanya”, cosa que es bona per a crear destí. Finalment, José Ramón Arrufat, l’alcalde de Ràfels, va dir que Sierras Matarraña va ser una gran aposta la passada legislatura, “està començant a donar resultats, és una manera de situar la nostra comarca en el món del deport”, i cada vegada “tenim més presència de ciclistes”.

Des de la Comarca del Matarranya, el seu president, Fernando Camps, va dir que “estem orgullosos que estos cinc pobles treballen en este projecte de cooperació”, felicitant a l’associació ‘Sierras Matarraña’ pel treball que està fent, i va recordar que “el cicloturisme serà una de les nostres principals bases” per a potenciar el destí i el turisme al territori. Per la seua part, Juan Luis Aguilar, que és director de carrera d’esta prova de la Copa d’Espanya, va parlar de les qüestions més tècniques, encara que una vegada més va recordar el múscul de voluntaris que col·laboraran en la celebració d’esta competició, i que arriben procedents dels cinc municipis. Aguilar va entendre que “és un gran privilegi tindre tota una prova de Copa d’Espanya al nostre territori”. Carrera que “serà molt exigent”, amb 15 trams de senda, dos dels quals s’han recuperat precisament per a esta prova. Des de la direcció de carrera recorden que la intenció és reunir més de 200 participants, i va recalcar la procedència tan variada dels ciclistes, venint des de racons tan apartats com Cadis i Extremadura. La carrera es viurà el dia 12, amb eixida des de Fontdespatla, i des de l’organització animen a la gent del territori a assistir a esta experiència única.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans