Logotips d'organismes oficials

Raúl Guimerá, Ángel Antolín, Carlos Jávega i Matarraña Team, entre els nominats a la Gala del Deport

Per primera vegada, la Gala Provincial se celebrarà al Matarranya, serà esta tarda a Queretes. Hi haurà reconeixement pòstum a Juan Carlos Llerdá, president del Cretense durant 16 anys

El pilot d'enduro Raúl Guimerá, entre els nominats de la pròxima Gala del Deport Provincial. Foto: NDM

La Gala Provincial del Deport que impulse la Diputació Provincial se celebrarà per primera vegada al Matarranya. Serà esta tarda, i es farà a Queretes. L’acte es viurà al Recinte Firal, habilitant-se una carpa addicional a la pista de futbito del costat. La recepció de les autoritats i dels diferents nominats està prevista a les 7 de la tarde, i des de l’organització de la gala ja s’han anunciat alguns detalls. El més immediat, el llistat dels nominats a les diferents candidatures, on apareixen diferents esportistes de la nostra comarca. De fet, a la candidatura a millor esportista masculí tenim el pilot d’enduro Raúl Guimerá. Entre els tres finalistes al millor club de la província apareix el Matarraña Team. El corredor Ángel Antolín, del Matarraña Team, està nominat al trofeu als valors humans del deport, i el també corredor Carlos Jávega, del Matarraña Team, està nominat a millor entrenador. Des de l’organització de la Gala també han anunciat tres reconeixements a títol pòstum. Retran homenatge a l’atleta de Castellseràs Carmen Valero, al recent desaparegut president del CD Teruel, Ramón Navarro, així com al qui va ser president del Polideportivo Cretense des de l’any 2000 al 2016, i que va faltar el passat any 2023, Juan Carlos Llerdá.

A través d’un comunicat, l’organització de la gala va apuntar que el llistat de finalistes estarà formada per “un total de 35 candidatures”, les quals inclouen 30 esportistes individuals i cinc col·lectius. Els premis als millors esportistes, clubs i entrenadors estaran dividits en nou categories. Des de l’organització van concretar que “el dia 9 d’abril es va reunir el comitè organitzador a la Comarca del Matarranya per a determinar el llistat dels finalistes”. Un jurat, format per membres de la premsa de la província i un representant de cada una de les entitats organitzadores i l’autor del trofeu, emetrà els seus vots fins a 48 hores abans de la celebració de la gala. El veredicte es mantindrà en un sobre tancat fins al moment de fer entrega dels premis als guanyadors. Des de l’organització van valorar “la gran quantitat de nominacions presentades i l’alt nivell dels esportistes nominats en esta edició”, i van recordar que “als premis poden participar els esportistes nascuts a la província, encara que militen en clubs d’altres províncies, així com els esportistes nascuts en altres territoris, però que militen en clubs de la nostra província”. Els guanyadors de les diferents especialitats s’emportaran un trofeu exclusiu, així com un diploma. El desenllaç se sabrà avui en una gala que s’espere molt especial.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans