Logotips d'organismes oficials

Carlos Jávega es proclame Campió d’Europa de Duatló Cross a Coïmbra en la seua modalitat

L'atleta del Matarranya va ser el més ràpid en la categoria 35-39 masculina amb un temps de 1:38:44.

L'atleta del Matarranya, durant la seua presència a l'europeu de Coïmbra, Portugal. Foto: NDM

Carlos Jávega s’ha convertit en el campió d’Europa del Duatló Cross que es va celebrar el passat 18 de juny a la ciutat portuguesa de Coïmbra. L’atleta del Matarranya, nascut l’any 1989, va ser el més ràpid en la categoria 35-39 masculina, i va congelar el cronòmetre en 1:38:44, més de dos minuts de diferència amb el segon classificat, i que va ser el corredor portuguès Roberto Centeio. El podi el va tancar el també corredor espanyol Cristofer Liviano. Jávega es va posar líder de la prova des dels primers compassos de carrera i va fer el millor crono en les tres distàncies. La primera constava de 6,2 quilòmetres corrent amb uns 400 metros de desnivell. La segona distància, en bicicleta, era de 21,6 quilòmetres i també 400 metros de desnivell. L’última distància va ser de 4 quilòmetres corrent, amb un desnivell més suau.

Esta ha estat la tercera experiència de Carlos Jávega en un campionat d’Europa de Duatló Cros. L’any 2018 es va endur la medalla de bronze al campionat que va albergar Eivissa. Uns anys més tard es va emportar la medalla de plata en el mateix campionat, en aquella ocasió celebrada a l’escenari de Bilbao-Biscaia. I este mes de juny s’ha penjat la medalla d’or a Coïmbra. El corredor del Matarranya no ha pogut amagar l’emoció que supose emportar-se tot un europeu de Duatló Cross, i en l’entrevista que ha concedit a matarranya.media va detallar que «van xalar molt, tornem amb medalla, i a damunt d’or, i vam aprofitar d’uns dies de vacances i desconnexió». Per tant, «un paquet complet». Carlos Jávega és l’únic corredor del Matarranya que ha participat en este campionat europeu de Coïmbra.