Logotips d'organismes oficials

Carlos Jávega torne de la ‘Gran Trail Aneto-Posets’ amb una medalla de plata a la 10k

Va parar el crono en 48:17:92, amb una mitja de 11,93 quilòmetres per hora. Gran paper també de Samuel García, del Matarraña Team, que a 'la Vuelta al Aneto' de 55k va quedar en el top10

Carlos Jávega, primer per l'esquerra, va pujar al pòdium de la 10k de Benasc. Foto: NDM

La Vall de Benasc s’ha vestit de curt per a albergar una de les grans cites nacionals del trail. I és que el passat cap de setmana es va celebrar la Gran Trail Aneto-Posets amb un munt de modalitats de carrera i pràcticament 4.000 participants. I una vegada més, el Matarraña Team va estar molt ben representat i va donar molt que parlar. De fet, l’atleta Carlos Jávega va tornar de la 10k ‘Vuelta al Molino de Cerler’ amb una medalla de plata al coll, fent el segon millor temps d’esta disciplina i parant el crono en 48:17:92 minuts. El guanyador de la categoria, en la qual van córrer més de 450 atletes només en la categoria masculina, va ser Francisco Javier Tejonero, del Team Scarpa, qui va parar el cronòmetre per davall dels 46 minuts. Aitor Climent, corredor del Serrano Club Atletismo, va completar el pòdium fent un temps de 48:44:44.

Gran paper també el de Samuel García, del Matarraña Team, que va quedar en el top10 a la ‘Vuelta al Aneto’ de 55k. García va parar el cronòmetre en 8:14:30:92 hores i va creuar la línia de meta en novena posició. En la mateixa disciplina, Enrique Cano va acabar en 76ena posició. A la ‘Marató de las Tucas’, de 42 quilòmetres, les atletes Marina Albesa i Ana Bueno van firmar una gran carrera, creuant la línia de meta en 12ena i 13ena posició, respectivament. En categoria masculina va córrer Alberto García. Tot i anar segon en el segon sector, es va haver de conformar en una 80ena posició. Per la seua part, Jorge García va disputar la prova 27k ‘Vuelta a Cerler’, creuant línia de meta en la posició 85. I en categoria femenina, l’atleta Sandra Cuello va disputar la ‘Gran Trail Aneto-Posets’, de 105 quilòmetres. Va anar més de 10 hores en segona posició. Però una lesió va impedir que creués la línia de meta.

Precisament, i en relació a la carrera celebrada a la Vall de Benasc, Carlos Jávega va apuntar que «han estat uns dies molt intensos i plens d’emocions. Benasc enamore i torno amb una plata. Per tant, molt content». Jávega va recalcar que esta prova «és una de les grans cites de l’any». I ho és per molts motius: «pel nivell dels corredors, per l’ambient que es respire a la vall i per les emocions que es viuen a línia de meta». Ara bé. Va afegir que de cara a preparar una carrera tan rellevant, com és Aneto-Posets, «intento no centrar-me en el resultat i en els rivals. Me preparo durant tot l’any, combinant duatló i curtes distàncies, sense posar el punt de mira en esta carrera. És l’entrenament de tot l’any el que em porte a ser competitiu i ser ràpid». De totes maneres, tal com va considerar Carlos Jávega, esta carrera «fa especial il·lusió i això sempre et done un plus de motivació».

Aquí pots escoltar l’entrevista que li hem fet a Carlos Jávega, atleta del Matarranya: