Logotips d'organismes oficials

MotorLand Aragó torna este cap de setmana al calendari del Campionat del Món de MotoGP

Les activitats conjugaran l'aspecte esportiu i la part lúdica perquè el visitant tingui una experiència completa

Blasco, Rodrigo, Cartujo i Panadés, a la presentació. Foto: Fabian Simon

MotorLand Aragó torna este cap de setmana al calendari del Campionat del Món de MotoGP després d’un any d’absència i amb les millors perspectives, després d’una venda anticipada històrica i amb la seguretat que la comunitat acollirà esta competició cada any fins al 2026.

El conseller de Medi Ambient i Turisme i president de Motorland, Manuel Blasco; el gerent de MotorLand Aragó, Jorge Panadés; el director esportiu de MotoGP, Alfonso Cartujo; i el director general de la Fundació Ibercaja, José Luis Rodrigo, van presentar ahir els detalls del campionat. “Este any tornem a començar una gran història esportiva”, va indicar Manuel Blasco. “És la nostra obligació moure tots els sectors econòmics per generar riquesa a la població. No podem oblidar que el Gran Premi es veurà en 300 milions de llars al món i Aragó ha d’aprofitar esta oportunitat per donar-se a conèixer”, va afegir. “Agraïm al Govern d’Aragó l’aposta decidida per la nostra instal·lació. Esperem que este Gran Premi ens generi un potent impacte econòmic i sigui una finestra d’Aragó al món“, va apuntar, per la seva banda, Jorge Panadés.

El circuit de velocitat d’Aragó torna ara a ser la seu del Gran Premi GoPro d’Aragó a la dotzena prova de la temporada a què seguirà el GP de San Marino a Misano. “Este any promet ser més emocionant que mai, amb una assistència i una audiència rècord”, va avançar el director esportiu, que va aplaudir la tornada del campionat a Aragó.

El circuit estrena millores, s’han invertit més de 6 milions d’euros, així com altres novetats com la retransmissió en directe per a tot Espanya per part d’Aragó TV. “A més d’este desplegament informatiu esta edició tindrà altres novetats, com diversos concerts i diverses activitats perquè l’espectador pugui viure una gran experiència tant a la part esportiva com a la part lúdica, va detallar Panadés.

L’acció a pista comença divendres amb els entrenaments lliures de MotoGP, Moto2 i Moto3. Els temps d’estes sessions permeten que els pilots es classifiquin per als entrenaments cronometrats que es disputen dissabte i que serveixen per confeccionar la graella de sortida. A més, MotoGP realitza dissabte la Sprint Race, una cursa curta que també reparteix punts per al campionat. Ja diumenge tindran lloc les curses de les tres categories. L’italià Pecco Bagnaia és l’actual campió del món dels dos darrers anys i té com a adversaris principals esta temporada l’espanyol Jorge Martín i l’espanyol i vuit vegades campió del món Marc Márquez.

MotorLand Fan Festival i activitats complementàries
Durant el cap de setmana, els aficionats que tinguin entrada podran accedir al MotorLand Fan Festival situat després de la Grada 7 que inclou zona de concerts amb sessions de DJ i amb versions d’Herois del Silenci i ACDC, pilots i el podi de la Sprint Race.

Al costat de l’escenari hi haurà zona de venda de marxandatge i expositors juntament amb experiències per als aficionats com ara simuladors o atraccions. També hi haurà disponible una zona de restauració amb chill out on se situarà un altre escenari que rebrà sessions de DJ. A més, es realitzaran les activitats d’Hero Walk i Pit Walk per conèixer de prop els pilots.

Finalment, diumenge es realitzarà una invasió de pista controlada de tots els espectadors que podran gaudir de la cerimònia de podi de MotoGP i una sessió posterior de DJ a la recta de meta de MotorLand Aragó. “Busquem complementar la part esportiva amb la part lúdica, de manera que els espectadors gaudeixin d’un gran cap de setmana”, ha apuntat Panadés.

REDACCIÓ
Mitjans