Logotips d'organismes oficials

La pilota torne a rodar al municipal de les Planes en record a Luis Torné

La junta del Pena-roja CF va celebrar el dissabte el segon memorial José Luis Torné en record a un dels seus socis fundadors. Van participar vuit equips en categories masculina, femenina i infantil

Ana María Boj va ser l'encarregada de fer el saque d'honor durant el memorial. Foto: R. Lombarte

El futbol va tornar al camp municipal de Pena-roja per a recordar la figura de José Luis Torné, un dels socis fundadors del CF Pena-roja i una persona molt estimada al poble que ens va deixar ara fa dos anys. Seguint la línia del passat 2023, la junta del club deportiu va impulsar este segon memorial el dissabte 31 d’agost, i que va omplir de futbol i d’emocions les instal·lacions municipals de les Planes, per on van passar vuit equips de Futbol7 entre les categories masculina, femenina i infantil. Un homenatge que va reunir molt de públic, des d’antics jugadors del CF Pena-roja a socis del club. No hi van faltar tampoc amics i la gent que integre la família futbolística de la nostra comarca, com ara el president del Valderrobres CF. Menció especial a la família de José Luis Torné, alguns dels quals, com ara la dona, els fills i les nebodes, es van vestir de curt i van jugar alguns minuts. El memorial es va allargar tot el matí. El van obrir els equips masculins, en un partit que van guanyar els veterans de Pena-roja contra els jóvens del poble. A continuació, un triangular d’equips femenins. La copa se la va endur l’equip d’Alcanyís, mentre que Universitarias de Pena-roja van ser segones i les Junior, terceres. En categoria infantil van competir dos equips creats a Pena-roja, amb alguna incorporació també de Mont-roig i Herbers, així com un equip integrat per xiquets de Valderrobres i Queretes. En acabar els partits, es va celebrar un dinar popular.

César Antolín forme part de la junta del CF Pena-roja i va explicar que «igual com l’any passat, vam preparar una jornada de futbol en record a Luis. Primer vam tindre dos equips masculins: veterans contra jóvens del poble. A continuació van jugar tres equips femenins: dos del poble, que no ens ho esperàvem i és per a estar molt contents; i agrair també la presència de les xiquets d’Alcanyís, que van pujar com l’any passat». El matí de futbol es va tancar amb un triangular d’equips de xiquets d’entre els 8 i els 12 anys. «Vam fer dos equips del poble, i donar les gràcies a la gent de Valderrobres i Queretes que van pujar a jugar». Antolín va concretar que «vam viure un dia molt bonico. El dia ens va acompanyar i no va ploure com l’any passat. Vam xalar molt del dia». Menció especial a la família de José Luis Torné, que «des del primer moment ens van dir que per avant i s’ha implicat al 100%». I és que José Luis «ha marcat molt al poble i al club de futbol perquè va ser una gran persona». César Antolín també va tindre unes paraules d’agraïment als socis fundadors i als creadors d’este projecte, perquè han segut clau en tot moment, així com a tots els veïns de la comarca que es van sumar a l’homenatge. «Fa molta il·lusió veure el camp en condicions, ple de gent a la grada, l’ambient del futbol… Trobar vells amics, companys d’equip, contraris». Sensacions que es troben a faltar a Pena-roja, després que el futbol desaparegués l’any 2019.

Per unes hores, la pilota va tornar a rodar per les Planes. Tot i que no hi ha futbol al poble, el club continue en actiu. «De moment, tenim el futbito», va sentenciar César Antolín. Parlar del retorn del futbol gran són paraules majors. El memorial dedicat a José Luis Torné es va tancar amb un dinar popular que va reunir unes 130 persones. Aquella nit, Pena-roja va celebrar també la Festa dels Quintos.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans