Logotips d'organismes oficials

Diputació inicie les obres d’un nou tram de la TE-V-3341 a l’alçada d’Arenys de Lledó

S'estan executant uns 680 metres de via a través d'una inversió de més de 315.000 euros. Des de l'ajuntament demanen més diners i pressa a l'hora d'executar unes millores que s'estan fent eternes

Video Thumbnail
Carretera Arenys
La Diputació Provincial ha iniciat una nova fase de millora de la carretera TE-V-3341, que és la via que enllace Arenys de Lledó amb l'autonòmica A-1413 entre Calaceit i Queretes. La segona fase de millora d'esta carretera supose una inversió de més de 315.000 euros, i en ella s'executaran aproximad

La Diputació Provincial ha iniciat una nova fase de millora de la carretera TE-V-3341, que és la via que enllace Arenys de Lledó amb l’autonòmica A-1413 entre Calaceit i Queretes. La segona fase de millora d’esta carretera supose una inversió de més de 315.000 euros, i en ella s’executaran aproximadament 680 metres de carretera, que és el tram entre els punts quilomètrics 1,72 i 2,4. L’actuació en qüestió es plantege en un tram on la carretera actual dispose d’un ample inferior als 5 metres de calçada i té un ferm en pèssimes condicions. Gràcies a estes obres, i segons han traslladat des de la Diputació, la carretera serà dotada d’una major seguretat per als conductors i d’una major comoditat a l’hora de circular.

Xavi Cortés és l’alcalde d’Arenys de Lledó, i va destacar que «la carretera TE-V-3341 és un eix important per als veïns». De fet, «és una carretera molt freqüentada perquè és l’enllaç directe per anar a Calaceit i Alcanyís». Una via d’escassos 9 quilòmetres, però que es fan summament llargs. I és que l’estat de la carretera està en condicions pèssimes, per no parlar del traçat que fa la via. Al respecte, Cortés va denunciar que «portem quatre anys fent petites actuacions. Ara s’està fent esta nova fase, que seran uns 680 metres aproximadament, i que suposen un important moviment de terra i de pedres». Un procés que està resultant «tediós i frustrant», perquè «veiem que la carretera s’està reparant, però en trams molt curts».

De fet, l’alcalde del municipi va explicar que «els veïns del municipi opinen que el dia que acaben les obres quedarà una carretera molt ben feta i amb uns estàndards de qualitat perfectes». Però tenint en consideració «la població que estem a Arenys i el trànsit assidu que té esta carretera, pensem que respectant l’antic traçat, amb una pavimentació correcta, adreçant els revolts més delicats i ampliant la calçada, amb els diners que s’han destinat durant estos últims anys podria estar acabada la carretera». Xavi Cortés va recordar que quan acabe esta nova fase encara quedarà encara molt de tram per executar, quan la TE-V-3341 «és la carretera que ens porte al centre de salut de referència i a l’Hospital d’Alcanyís en el cas que sigue necessari».

Des de l’ajuntament d’Arenys de Lledó recalquen que una de les matèries pendents a resoldre són les comunicacions. La TE-V-3341, que és la sortida natural cap a Calaceit i Alcanyís, està en molt mal estat. «És una carretera bastant perillosa, i quan plou tenim importants problemes de despreniments a la calçada», va lamentar Cortés. Una de les alternatives és voltar per Lledó, però que «és una via que està catalogada com a pista i el recorregut no és que sigue dolent, sinó pitjor encara». La tercera via d’entrada i sortida a Arenys de Lledó és la TV-3341, que calcigue la província de Tarragona i connecte el municipi amb la T-334, que és la carretera que va d’Horta de Sant Joan a Bot.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans