Logotips d'organismes oficials

La carretera que connecte Lledó i Arnes estarà acabada en unes setmanes

La T-1110 ha estat tallada des del mes de març per unes obres que ha impulsat la Diputació de Tarragona, on s'han destinat 1,7 milions d'euros

La Diputació de Tarragona ha tallat la via mentre duren les obres. | Foto: R. Lombarte

La Diputació Provincial de Tarragona està treballant en els últims retocs de la T-1110, que és la carretera que enllace Lledó amb les poblacions d’Arnes i Horta de Sant Joan a través de la T-330. Una carretera que porte tallada exactament quatre mesos, i que podria estar completament acabada a finals d’este mes de juliol. La reparació d’esta via és una reivindicació històrica dels veïns de Lledó, que van veure com l’any 2016 les Diputacions de Terol i de Tarragona acordaren reconèixer el tram de titularitat catalana, assumint al mateix temps la conservació i rehabilitació de la carretera en qüestió. Al llarg d’estos mesos, la Diputació de Tarragona ha tallat la via, complint el compromís de crear una carretera de condicions òptimes.

Teresa Crivillé és l’alcaldessa de Lledó, i va explicar que «estem molt il·lusionats per la nova carretera. És una via d’entrada i de sortida molt important per a Lledó, i la veritat és que estava en unes condicions pèssimes. Tenia trams una mica perillosos, i l’asfalt estava fet pols». Crivillé va recordar que «Lledó necessite bones comunicacions amb els pobles del voltant, i esta sortida és necessària i imprescindible. Són unes obres que beneficiaran tant a la banda aragonesa com a la banda catalana». I és que els veïns de Lledó tenen molts de vincles comercials, culturals i socials amb els pobles veïns de la Terra Alta, amb una relació diària. Si va tot segons les previsions, les obres es podran escurçar pràcticament dos mesos.

El pont, un coll de botella
Gràcies a esta important actuació, on s’han destinat més de 1,7 milions d’euros, la carretera que connecte Lledó amb la T-330 està vivint un important rentat de cara. S’està millorant el traçat de la carretera, s’han fet obres de drenatge en trams que quedaven anegats d’aigua quan plovia fort, s’ha eixamplat la calçada, donant-li els 6 metres d’amplada, i es millorarà un paviment molt castigat pel pas dels anys. Ara bé. Les obres finalitzen just al pont del riu Algars, un pas estret i que pot resultar molt perillós. Així ho entén l’alcaldessa del municipi, que va recalcar que «és un pont molt estret, per on només passe un cotxe, i serà un coll de botella que ens preocupe pel perill que pot provocar».

R. LOMBARTE
Mitjans