Logotips d'organismes oficials

El govern central done llum verda als 30 milions d’euros que destine al FITE

Des del Govern d'Aragó, la consellera Mayte Pérez ha destacat que tant l'aprovació del FITE com les obres de la N-330 són «dos grans notícies» per a la província

El FITE de l'any passat permetrà arreglar les instal·lacions de la piscina de Massalió. | Foto: NDM

El Consell de Ministres ha autoritzat la concessió a la Comunitat Autònoma d’Aragó d’una subvenció de 30 milions d’euros, inclosa en el pressupost de despeses del Ministeri de Política Territorial de 2021, per al finançament d’inversions a la província de Terol. Esta mateixa quantitat econòmica haurà d’aportar el Govern d’Aragó, i les dos acordaran la identificació d’una sèrie de projectes que seran finançats amb càrrec al Fons d’Inversions de Terol (FITE), que s’aprovaran en la Comissió de Seguiment del conveni.

En relació a la notícia, la consellera de Presidència del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, es va mostrar molt satisfeta amb l’anunci de l’aprovació dels 30 milions d’euros per al FITE de 2021, i va agrair el gest de la nova ministra de Política Territorial i portaveu de Govern, Isabel Rodríguez. “És d’agrair que una de les primeres decisions de la nova ministra hagi estat l’aprovació d’estos 30 milions que són tan importants per a la província de Terol. Al mateix temps, el govern autonòmic espere tindre tot preparat al llarg d’esta setmana per a firmar el conveni el més prompte possible.

Cal recordar que enguany el FITE reunirà un import total de 71 milions d’euros. I és que als 60 milions habituals se sumen 11 milions addicionals que procedeixen d’aquelles partides econòmiques d’anys anteriors que no s’han executat. Al mateix temps, el FITE del present 2021 tindrà una altra novetat, ja que és el primer que va ser dissenyat en conjunt per les administracions, central i autonòmica, i pels agents socials de la província, representats per empresaris i sindicats. La consellera es va referir també a les obres de la N-330 entre la capital i Villastar, entenent que «serà molt beneficiosa per a connectar Terol amb localitats importants com Cuenca».

REDACCIÓ
Mitjans