Logotips d'organismes oficials

Renoven el paviment de la N-232 des de La Pobleta fins a l’eixida nord de Morella

Parlem d'un traçat d'aproximadament 13 quilòmetres i una actuació que durarà uns tres mesos. Es destinaran 4,55 milions d'euros

El vial es troba deteriorat per l'ús i les inclemències meteorològiques. | Foto: NDM

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va iniciar fa unes setmanes una actuació de millora del paviment de la carretera N-232 a Morella. Una actuació que pretén renovar l’asfaltat del tram que va des de l’eixida nord de Morella fins a La Pobleta, en direcció Torredarques. Es tracte d’unes obres necessàries a causa del deteriorament del vial i per les freqüents operacions de vialitat hivernal. Amb un pressupost de 4,55 milions d’euros, s’engloben les actuacions de rehabilitació del ferm, reposició de senyalització, balises i substitució de juntes de dilatació dels ponts.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que «la renovació del paviment és molt necessària i, a més, amb esta tècnica de reciclatge de l’asfalt evitarem una gran quantitat de residus, tant de material com en emissions de CO2». L’edil va explicar que «una intervenció de manteniment i millora de tanta importància, tret dels nous projectes del Port de Querol, no s’havia fet» des que es va fer el traçat nou. Finalment, Rhamsés va voler «agrair a l’empresa i al ministeri la seua coordinació per a executar estes obres i renovar l’asfalt d’este tram de la carretera N-232».

Per un altre costat, des de l’equip tècnic del Ministeri de Transports han informat que esta actuació consisteix en un reciclatge de la capa base amb emulsió rejovenidora i, posteriorment una capa intermèdia en les zones més afectades, així com una capa de rodadora en tot el tram. A més, van recalcar que el reciclat és una tècnica que s’utilitze en algunes ocasions i que evite generar, en este cas, unes 33.000 tones de material inert que caldria tirar, i això es pot traduir també en 1.600 tones de CO2.

Finalment, cal recordar que esta actuació durarà al voltant de tres mesos. A més, des de l’Ajuntament de Morella s’ha enviat una sol·licitud per a donar solucions a la redona del polígon industrial Les casetes i altres intervencions de manteniment a la carretera N-232 dins del terme de Morella, «a més, evidentment, del projecte del Port de Querol», va sentenciar Ripollés.

REDACCIÓ
Mitjans