Logotips d'organismes oficials

Vertebració del Territori recupere la línia que connecte Casp i Faió en destí Barcelona

Se'n beneficien els usuaris de Casp, Favara, Nonasp i Faió que es desplacen a Tarragona o Barcelona

El pròxim dilluns 26 de juliol es reprendrà el servei de ferrocarril que connecte Casp i Faió amb Barcelona. | Foto: NDM

El pròxim dilluns 26 de juliol es reprendrà el servei de ferrocarril que connecte Casp i Faió amb Barcelona, i que estava suspès a causa de la pandèmia. La recuperació d’este enllaç entre el Baix Aragó i la capital catalana és una reivindicació per a tots aquells veïns del Baix Matarranya que s’han de desplaçar cap a Catalunya, i a la inversa. Des del dilluns, el tren eixirà de Casp a les 07.05 hores i arribarà a l’estació de Sants de Barcelona a les 10.37 hores. En sentit contrari, s’ha recuperat el servei amb eixida Barcelona-Sants a les 17.33 hores, amb parada a Faió a les 20.35 hores i arribada a Casp a les 21.22 hores.

El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro, va concretar que este servei l’assumirà el Govern d’Aragó, pagant el tram entre Casp i Faió, que no es considere Obligació de Servei Públic i connecte les localitats de Casp, Favara, Nonasp i Faió en la seua connexió amb Barcelona via Tarragona. Des de la DGA recorden que Aragó està assumint també altres dos connexions entre Casp i Faió, que es troben en servei, i que suposen allargar el recorregut del tren que connecte Casp i Saragossa. En este cas, s’assumeix el cost del tren que va de Faió a Casp, destí Saragossa, i el tren procedent de Saragossa que va de Casp a Faió.

Des del departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, li recorden a Renfe la necessitat d’anar recuperant tots els serveis ferroviaris previs a la pandèmia en les diferents línies que circulen per Aragó.

REDACCIÓ
Mitjans