Logotips d'organismes oficials

La Vall del Tormo millorarà el seu pavelló i crearà un nou parc infantil a través del POS

El president de la Diputació, Manuel Rando, ha visitat la població i ha conegut les obres que s'han fet a les escoles

Manuel Rando (el segon per l'esquerra), acompanyat de Marta Navarro, Susana Traver i Raúl Bordás. | Foto: NDM

El president de la Diputació Provincial, Manuel Rando, ha fet una visita institucional a la Vall del Tormo, on ha conegut de primera mà els diferents projectes que impulsarà l’ajuntament a través del Pla d’Obres i Serveis (POS). Rando ha conegut, de la mà de la diputada Susana Traver, de l’alcaldessa de la Vall, Marta Navarro, del tinent d’alcalde, Raúl Bordás, i del president de Comarca, Rafa Martí, aquells punts on intervindrà l’ajuntament. Per un costat, l’ajuntament actuarà al pavelló, un equipament que ha quedat deteriorat pel pas del temps. A la vegada, i a la vora del pavelló, el consistori crearà també un nou parc infantil. El president de la Diputació també ha visitat l’escola, on recentment s’ha actuat a les teulades gràcies a la línia d’ajuda que impulse Diputació i el Govern d’Aragó.

En este sentit, Rando ha anunciat als ajuntaments que la intenció de la Diputació és traure per al pròxim any una altra convocatòria del Pla d’Obres i Serveis igual de potent que l’actual, i que els municipis puguen oferir «millors serveis als seus veïns». Al mateix temps, el president ha considerat que els municipis estan donant un bon servei, i que gràcies al nou POS «encara els tindran millors». En este sentit, el president de la Diputació va recordar que la Vall obté una partida pressupostària de 172.990 euros, dels quals més de 100.000 euros corresponen al pla de 2020, uns diners amb els quals s’actuarà al pavelló i s’adquirirà una escombradora. L’alcaldessa de la Vall del Tormo va explicar que «el pavelló té pràcticament 40 anys», i durant tot este temps «no s’ha fet cap reforma». D’aquí la urgència de l’actuació.

Millores a les escoles
Un dels centres educatius que ha millorat les seues instal·lacions a través de les ajudes que impulse la Diputació i el Govern d’Aragó és l’escola de la Vall del Tormo, i que ha rebut 18.000 euros per la reparació de la coberta. «Hem renovat la teulada de l’escola perquè tenia moltes goteres», va concretar la seua alcaldessa. Esta inversió arribe a través d’un conveni que les dos institucions destinen a la millora de centres educatius de la nostra província, i que són al 100 per cent. Un conveni dotat en 850.000 euros, dels quals 550.000 euros han arribat a través de la Diputació. De fet, l’administració provincial ha destinat enguany 700.000 euros a obres de reparació i de millora, tant de les escoles com de les escoles infantils. Un esforç significatiu, si el comparem amb els 200.000 euros a escoles que es destinaven la legislatura passada.

REDACCIÓ
Mitjans