Logotips d'organismes oficials

La CHE incorpore dos sirenes d’avís a la població en cas d’emergència a la presa de Pena

S'han instal·lat a Pena i a Vall-de-roures. També s'ha dotat a la presa d'una sala d'emergències. Dimarts es va explicar el procés d'actuació en cas de rotura o possibles inundacions

Video Thumbnail
La presa de l'embassament de Pena al Matarranya presenta el seu pla d'emergència
La presa de Pena, situada al Matarranya, ha conclòs el procés d'implantació del seu pla d'emergència. De fet, dimarts es va viure una jornada de divulgació a la seu de la Comarca del Matarranya, a Vall-de-roures, que ha anat a càrrec dels tècnics de Seguretat i Protecció Civil del Govern d'Aragó i d

La presa de Pena, situada al Matarranya, ha conclòs el procés d’implantació del seu pla d’emergència. De fet, dimarts es va viure una jornada de divulgació a la seu de la Comarca del Matarranya, a Vall-de-roures, que ha anat a càrrec dels tècnics de Seguretat i Protecció Civil del Govern d’Aragó i de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que és la titular de la presa. A la sessió, a la qual va assistir el delegat territorial del Govern d’Aragó a la província, Benito Ros, s’ha presentat el pla d’emergència i els elements de seguretat de la presa i s’han repartit plànols de les zones inundables i fulles amb consells de autoprotecció en cas d’emergència adreçats a la població de la zona.

La presa de Pena, construïda l’any 1930, està classificada com a presa de categoria A segons els criteris de la Directriu Bàsica de Planificació de Protecció Civil davant del risc d’inundacions. De fet, la seu rotura o funcionament incorrecte pot afectar greument nuclis de població o serveis essencials o produir importants danys materials o mediambientals. La jornada va estar dirigida especialment a les autoritats locals, afectats i organismes intervinents en cas de trencament o avaria greu de la presa. D’aquí que van estar presents representants dels ajuntaments del Matarranya, regants, la Guàrdia Civil, Bombers, Agents de Protecció de la Naturalesa del Govern d’Aragó, voluntaris de Protecció Civil o l’Agència Estatal de Meteorologia, entre d’altres.

L’elaboració del pla d’emergència de la presa de Pena implique la modernització d’esta infraestructura, i que done servei als regants del Matarranya. Entre les mesures implantades, s’han instal·lat dos sirenes d’avís a la població en cas d’emergència, una a la presa i una altra al nucli urbà de Vall-de-roures, i s’ha dotat a la presa d’una sala d’emergència, que constitueix el lloc habitual de treball del personal de la presa. Així mateix, s’ha creat una sala d’equips per al subministre elèctric, com també la videovigilància i els sistemes de comunicació. Fernando Esteban, cap de seguretat de la CHE, es va encarregar d’explicar els elements de seguretat que s’han incorporat a la presa de Pena.

(AMPLIAREM INFORMACIÓ)

R. LOMBARTE
Mitjans