Logotips d'organismes oficials

Fondespatla posa en marxa projectes a la localitat

Un estudi de la depuració d'aigües residuals i un informe de regeneració urbana per al nucli històric

Imatge d'axiu del ajuntament de Fondespatla. | Foto: NDM

L’Ajuntament de Fondespatla ha donat llum verda a dues iniciatives per a fer projectes preliminars que afectaran el municipi i marcaran el full de ruta a seguir en diferents qüestions.

El primer és el projecte tècnic EDAR per a Fondespatla, que permetrà dur a terme un estudi de la depuració d’aigües residuals i proposar una instal·lació per a millorar aquest servei. L’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, ho explicava: «Va eixir una resolució el 29 d’octubre del 2021 de l’institut aragonés de l’aigua que va resoldre la convocatòria de subvencions en càrrec al fons d’inversions de Terol que estava dirigit a entitats locals per a actuacions relatives a la redacció de projectes de millora de la depuració de les aigües residuals a la província de Terol. Va eixir beneficiat el municipi de Fontdespatla amb un pressupost de 35.000 euros. L’objectiu és redactar el projecte de l’EDAR a Fontdespatla i fer tots els treballs de la redacció. La depuradora a projectar constaria d’un tractament per a complir les característiques que estableix la Direcció. Disposarà d’una línia d’aigua, un medidor de cabal, un pretractament i un tractament entre els que estan recomanats els plans aragonesos de sanejament i depuració i una línia de fangs.»

Pel que fa al segon projecte també és un estudi finançat pel fons inversor de Terol, en aquest cas per a realitzar un informe de regeneració urbana per al nucli històric. Aquest pla director permetrà saber quines accions es poden realitzar per a donar més valor al poble i també marcarà la forma d’actuar en moltes qüestions relatives al nucli urbà de Fontdespatla, com descrivia Carmen Agud: «Té un pressupost de 25.000 euros. No és que Fontdespatla estiga malament, té un pla urbanístic i ho té tot. Però volíem tenir la idea d’una persona que tinga més coneixements que nosaltres i que ens mire tal com està el nucli urbà i a veure què podem fer per a millorar. El que volem és tenir una idea de com podem millorar el poble. Hem tret aquest projecte, que també ve del fons d’inversions de Terol. No és que tinguem alguna cosa que vulguem llevar o posar. Volem que algú ens done una idea que és el que donaria més valor al poble, que es faça un estudi, que hi haja un alçament topogràfic, anàlisi d’estructures… Alguna vegada ens ha passat, per exemple, anar a posar un senyal i que el lloc no siga el correcte. Per això volem tenir un informe per anar més segurs en totes aquestes qüestions, si l’Ajuntament ha de fer alguna compra d’algun terreny, alguna actuació que es puga fer, programar tots els treballs… Això és el que volem amb aquest anunci que hem tret: Un informe, fet per un tècnic, que tinga capacitat per a dir-mos de quina manera es poguera millorar el nucli urbà”.

Una vegada estiguen finalitzats aquests informes, Fondespatla comptarà amb fulls de ruta per a emprendre millores al municipi

REDACCIÓ
Mitjans