Logotips d'organismes oficials

Valljunquera rehabilitará una nau per a crear nous llocs de treball

Aquesta actuació servirà com a prova 'pilot', ja que en un futur si funciona bé es podria urbanitzar la parcel·la adjacent per crear una zona industrial i nous llocs de treball.

Video Thumbnail
Valljunquera rehabilitará una nau per a crear nous llocs de treball
L'Ajuntament de Valljunquera ha adquirit una nau que estava en desús per a crear una zona industrial. L'objectiu és crear un espai que permeta generar més ocupació i ampliar els serveis que ofereix el poble. De moment la rehabilitació ja està licitada i es preveu que s'execute durant aquest mes de f

L’Ajuntament de Valljunquera ha adquirit una nau que estava en desús per a crear una zona industrial. L’objectiu és crear un espai que permeta generar més ocupació i ampliar els serveis que ofereix el poble. De moment la rehabilitació ja està licitada i es preveu que s’execute durant aquest mes de febrer, mentre l’ajuntament ha publicat les sol·licituds perquè totes les persones interessades es puguen posar en contacte amb l’Ajuntament i entre els mesos de març i abril es puga saber qui es farà càrrec de la nau. L’alcaldessa, Susanna Traver, ha explicat que l’objectiu d’aquest projecte, és oferir un espai totalment equipat perquè qualsevol família nova o jove  que decidisca emprendre en el poble ho puga fer. ‘Creem que un taller mecànic podria tenir sortida, tenint en compte que molts agricultors necessiten reparar el seu tractor o cotxe’, assenyalava Traver.

Des de l’Ajuntament també creuen que el poble necessita un nou servei de fontaneria i electricitat que done cabuda a totes les cases del poble i també les segones residències que segon l’alcaldessa:’ a conseqüència de la pandèmia ara s’han tornat a habitar i, per tant, també necessiten aquests serveis’.

Aquesta actuació servirà com a prova ‘pilot’, ja que en un futur si funciona bé es podria urbanitzar la parcel·la adjacent, que també va adquirir l’Ajuntament, per a crear una zona industrial i nous llocs de treball.

D’altra banda, l’edil ha volgut recordar que una de les prioritats del consistori és millorar l’accessibilitat a l’habitatge,  és per això que des de fa anys han estat treballant en la compra i rehabilitació de cases, que no sols permeten millorar el nucli històric sinó també facilitar l’emancipació dels joves o l’arribada de noves famílies. Actualment, Valljunquera compta amb tres habitatges socials i es preveu que dintre d’aquest 2022 es puguen rehabilitar dues cases més, la qual cosa ‘suposarà la construcció de vuit habitatges que, alhora, permetran donar resposta a eixa llista d’espera de cinc famílies interessades a vindre a viure al poble’, afegia l’alcaldessa.

 

REDACCIÓ
Mitjans