Logotips d'organismes oficials

Queretes construirà una bassa per a l’abastiment d’aigua de boca

La nova infraestructura hidràulica, posarà fi a anys de reivindicació per part dels veïns que durant l'època estival es veuen afectats.

Queretes. Foto: Imatge d'axiu del ajuntament de Queretes.

Queretes per fi podrà posar solució al seu problema d’abastiment d’aigua potable gràcies a la construcció d’una bassa en un terreny de propietat municipal on ja circula la canonada que, procedent del riu Algars, proveeix la xarxa d’aigua potable de la localitat.

Segons l’alcalde Fernando Camps es tracta d’una actuació «molt important per al poble» que des de fa anys reivindica una infraestructura que evite les restriccions d’abastiment que pateixen, sobretot, els mesos d’estiu. “Sempre hem tingut aquest problema, però les basses projectades mai arriben i al final, som els ajuntaments els que hem de presentar un projecte encara que siga més menut” va explicar l’alcalde.

La nova bassa tindrà una capacitat d’emmagatzematge quasi 25 milions de litres d’aigua “més o menys és el que gastem els dies que tenim aquests problemes, que sol ser un mes i mig”, explicava Camps. El consistori calcula que amb aquesta aigua es puga cobrir les necessitats del poble durant l’època estival que és quan més gent hi ha i alhora ajudar a mantenir el cabal de l’Algars que durant aquests mesos pràcticament s’asseca.

Camps confia en el fet que aquesta intervenció siga la solució definitiva als problemes d’abastiment d’aigua que sofreix la localitat des de fa molts anys durant l’època d’estiu. No obstant això, recorda que el cab del riu Algars sol reduir-se als mesos de més calor i, per tant, la bassa s’ha d’omplir a l’hivern per a poder tenir garanties d’un proveïment. Per contra, el retard dels permisos per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha modificat els terminis establerts. En aquest sentit, l’edil ha dit «nosaltres tenim la intenció d’iniciar l’obra a principis de març i omplir la bassa durant l’abril, però si no plou no es podrà fer». Tot i això, els anys vinents esperen que la infraestructura hidràulica siga suficient.

El cost total de la construcció ascendeix als 200.000, dels quals 86.000 són finançats per la Diputació Provincial de Terol amb una subvenció procedent del FIMS, de moment la resta es cobrirà amb fons propis, però des de l’Ajuntament confien a poder optar a alguna ajuda més.

REDACCIÓ
Mitjans