Logotips d'organismes oficials

S’ha adjudicat la planta de gestió de residus de Pena-Roja

S'han adjudicat les dues plantes de gestió de residus ramaders que hi ha a la comarca del Matarranya

Video Thumbnail
S'ha adjudicat la planta de gestió de residus de Pena-Roja
L’Ajuntament de Pena-roja ha signat el contracte per a la posada en marxa de la planta de purín de la localitat. Aquest dimarts s’ha mantingut una reunió amb l’empresa Bioseval l’adjudicatària de la planta per veure com es gestionaran els residus. De moment, es comprometen a posar-la en funcionament

L’Ajuntament de Pena-roja ha signat el contracte per a la posada en marxa de la planta de purín de la localitat. Aquest dimarts s’ha mantingut una reunió amb l’empresa Bioseval l’adjudicatària de la planta per veure com es gestionaran els residus. De moment, es comprometen a posar-la en funcionament abans de 18 mesos.

Primer la de Vall-de-roures i ara la de Pena-roja. En poc temps s’han adjudicat les dues plantes de gestió de residus ramaders que hi ha a la comarca del Matarranya. De fet, aquesta setmana l’Ajuntament de Pena-roja ha signat un contracte amb l’empresa Bioseval per a posar en marxa les instal·lacions, que porten dos anys paralitzades.

Aquest dimarts l’empresa s’ha reunit amb el consistori per veure com es gestionaran els residus, que fins ara es tractaven a través del sistema Porta a Porta de la Comarca del Matarranya per l’elaboració del compost.

El gener de 2014, els termes de Fontdespatla, Pena-roja i Mont-roig van entrar en zona vulnerable per l’elevada càrrega de nitrats i, posteriorment al 2020, la declaració de zona vulnerable es va ampliar a vuit pobles del Matarranya, amb les restriccions que això comporta de cara a la gestió de purín. És per això, que un dels objectius d’aquesta planta, juntament amb la de Vall-de-roures, és corregir i resoldre l’elevada càrrega de nitrats i alhora crear ocupació.

Amb tot, des de l’Ajuntament esperen que les instal·lacions, que en el seu dia va construir el Govern d’Aragó a través d’ajudes europees, puguen estar operatives aviat.

REDACCIÓ
Mitjans