Logotips d'organismes oficials

El Ministeri aprove el tram de millora de la N-232 entre Morella i la Torreta

Les obres tindran una inversió de 18,7 milions d'euros, i actuaran en l'últim tram pendent de millora entre Vinaròs i Alcanyís

L'actual carretera N-232, per la qual circulen uns 3.000 vehicles al dia. | Foto: NDM

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat l’expedient d’informació pública i el projecte de traçat del tram de N-232 que va del Mas de la Torreta a Morella. Parlem d’un tram significatiu per a les connexions entre el Matarranya i el litoral de Castelló, i que se sumen a les intervencions que la carretera nacional ha patit en els últims anys. L’actuació projectada comprèn la millora del traçat i la reordenació d’accessos al tram comprès entre els punts quilomètrics 54,90 i 60,21, amb una longitud d’actuació d’uns 4,85 quilòmetres. El pressupost estimat de l’actuació puge a 18,7 milions d’euros.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que «l’impuls del govern d’Espanya amb la N-232 és constant i no sols és una realitat el nou Port de Querol, sinó que ho serà també el tram des de la Torreta fins a Morella». L’edil morellà va afegir que «en els últims anys s’han fet uns tràmits i projectes que durant molt de temps havien estat aturats», i va entendre que «ara s’ha fet un pas més, que ha de culminar en la licitació i l’inici de l’obra». Finalment, Ripollés va recalcar que «des de l’ajuntament de Morella continuarem amb el treball persistent per a aconseguir estes millores, i que són tan necessàries».

Característiques tècniques
L’actual carretera N-232, per la qual circulen uns 3.000 vehicles al dia, sent un 16 per cent de gran tonatge, es caracteritze per un traçat sinuós, tant en planta com en alçat, donat que discorre per una orografia ondulada. Al mateix temps, dispose d’una secció transversal estricta que no supere els 6 metros d’amplada. Esta realitat genere problemes de visibilitat i funcionalitat, afectant la seguretat viària, a la que cal afegir un munt d’accessos a poblacions i a explotacions. És per això que s’ha dissenyat un nou traçat per a una velocitat de 80 km/h i amb una secció de calçada convencional de dos carrils de 3,5 metros i 1,5 metros de voral.

A la vegada, s’han projectat un total de 6,845 quilòmetres de camins de servei per a donar accés a les propietats confrontants. També s’ha projectat un nou pont sobre el riu Bergants de 22,60 metros d’amplada lliure entre estreps, quedant el pont ara existent i el tram de carretera adjacent de cara a l’accés a estes finques.

REDACCIÓ
Mitjans