Logotips d'organismes oficials

Llum verda als projectes i actuacions del FITE 2022

Entre les inversions més destacades apareixen els 8,9 milions d'euros que aniran a l'aeroport de la capital i els 7,5 milions destinats a infraestructures municipals

Territorio Dinópolis és una de les firmes que rebrà partida econòmica del FITE 2022. | Foto: NDM

El Consell de Govern va donar llum verda este dimecres a les actuacions i projectes vinculats al FITE 2022, que tindrà una partida pressupostària de 60 milions d’euros, finançats al 50% entre el Govern d’Aragó i el Govern d’Espanya. Des del govern autonòmic van explicar que durant l’última legislatura, i entre les dos administracions, s’haurà executat una inversió superior als 292 milions d’euros. Al mateix temps, i per primera vegada, és el Govern d’Aragó l’encarregat d’aprovar els projectes sense necessitat de validació de l’executiu central. Uns projectes que han tingut en consideració els agents socials del territori. De fet, este dimarts es va fer una reunió amb la patronal i els sindicats per a posar en comú els projectes del FITE 2022. Uns projectes que, per cert, tindran un període d’execució que va de l’1 de gener del 2022 al 31 de desembre de 2025.

Pel que fa a les partides, la iniciativa més destacada del FITE d’enguany anirà destinada a l’Aeroport de Terol, on estan previstos 8 milions d’euros destinats a l’execució dels hangars. A això se sumen 900.000 euros addicionals per a millorar la connexió amb la infraestructura des de Cella. En total, amb esta partida, el recinte aeroportuari haurà rebut des del FITE 2018 un total de 34,1 milions d’euros. Un altre projecte estratègic que rebrà una inversió important serà Galáctica, que té reservada una partida de 2,4 milions d’euros. Este import inclou millores a la infraestructura, finançament de projectes R+D+i o actualització de sistemes. Pel que fa a Dinópolis, es continuarà amb l’execució del Pla Director, amb actuacions mitjançant la millora de les actuals instal·lacions i la incorporació d’altres de noves. Dinópolis rebrà amb este FITE 2022 un total de 2 milions d’euros. Des del FITE 2019, la firma s’ha endut 13,5 milions.

Infraestructures municipals
La línia d’inversions en infraestructures municipals s’ha vist reforçada a través del FITE 2022, i arribarà als 7,5 milions d’euros. La convocatòria oberta als ajuntaments eixirà en unes setmanes. Des de l’executiu van recordar que este Fondo d’Inversions de Terol preveu que un de cada tres euros, és a dir, més de 20 milions d’euros, vagen destinats a iniciatives d’ajuda a les administracions locals. A la vegada, el FITE també inclou un projecte de 2,5 milions d’euros destinat a l’apartat ferroviari de la plataforma logística de Platea, la construcció del qual ja està en execució gràcies a la inversió de fons FITE d’exercicis anteriors. Pel que fa a grans novetats, este FITE destinarà 300.000 euros d’ajuda a la qualitat diferenciada de productes alimentaris de la província. Es tracte d’una línia de subvenció en concurrència competitiva pensada en el sector per a seguir generant valor afegit al territori.

REDACCIÓ
Mitjans