Logotips d'organismes oficials

Pepet i Marieta llance ‘No a la MAT’, una cançó contra la proliferació de projectes energètics al món rural

El videoclip s'ha rodat a Morella, escenari de la pròxima Aplec dels Ports, i ha comptat amb la col·laboració de Xavi Sarrià, Ebri Knight, El Diluvi i Tesa

La cançó 'No a la MAT' fa al·lusió a la massificació energètica que està patint el món rural. | Foto: NDM

Pepet i Marieta, la consolidada banda de les Terres de l’Ebre, acabe de llançar el videoclip oficial i la cançó ‘No a la MAT’, fent una clara al·lusió a la massificació energètica que està patint el món rural. De fet, i davant la proliferació, tant al País Valencià, com a Catalunya i Aragó, de línies de Molt Alta Tensió i de parcs energètics, Pepet i Marieta ha publicat este ska-rock per a denunciar les diverses MAT que pretén impulsar Forestalia, lamentant la «nefasta permissibilitat del Gobierno, i que tant posen en risc l’equilibri natural com la població de les zones afectades».

‘No a la MAT’ és una cançó que compta amb les col·laboracions dels artistes El Diluvi, Ebri Knight, Tesa i Xavi Sarrià, així com l’organització de L’Aplec dels Ports 2023, que s’han volgut sumar a la causa en un videoclip rodat a Morella, seu de la subestació elèctrica on connectarien, entre d’altres, la MAT que uneix Almassora amb Morella, i una altra que plantege Forestalia provinent del Maestrat. La MAT amenace també diferents punts de la geografia catalana i aragonesa, i esta autopista energètica va lligada a la proliferació d’importants parcs fotovoltaics i eòlics.

Segons denuncien Pepet i Marieta, i al marge de l’evident impacte visual i acústic, la MAT malmet l’hàbitat natural, la flora i la fauna, augmente l’emissió de gasos hivernacle, asseque el sòl i augmente el risc d’incendis, al mateix temps que disminueix les pluges, i l’electromagnetisme que genere pot provocar malalties com diferents tipus de càncers i Alzheimer, entre altres. L’alternativa passe per una transició energètica distribuïda i de proximitat, al marge dels oligopolis, amb implicació de la població del territori i les entitats implicades.

Al videoclip hi apareix alguna cara coneguda del Matarranya.
Mira’l aquí:

REDACCIÓ
Mitjans