Logotips d'organismes oficials

La construcció de la passarel·la de Vall-de-roures queda aturada almenys un any

L'empresa adjudicatària de l'obra ha presentat suspensió de pagaments i l'administració haurà d'engegar un nou procés de licitació per a la infraestructura

Video Thumbnail
La construcció de la passarel·la de Vall-de-roures queda aturada almenys un any
Fa uns mesos es va anunciar de la creació d'una passarel·la de vianants a Vall-de-roures, sobre el riu Matarranya. Esta reclamada infraestructura havia de començar a construir-se a finals del 2022, però haurà d'esperar mínim un any més. L'empresa adjudicatària de l'obra ha presentat suspensió de pag

Fa uns mesos es va anunciar de la creació d’una passarel·la de vianants a Vall-de-roures, sobre el riu Matarranya. Esta reclamada infraestructura havia de començar a construir-se a finals del 2022, però haurà d’esperar mínim un any més. L’empresa adjudicatària de l’obra ha presentat suspensió de pagaments i el procés ha quedat aturat.

La capital del Matarranya compta amb dos ponts sobre el riu que connecten les dos parts del poble, el nucli antic amb la zona nova. Tant el pont de Ferro com el pont de Pedra acullen tant el pas de vianants com de vehicles. Això sí, el pont de Ferro concentra el principal volum de vehicles que passen per la capital del Matarranya provinents de la A-231, la carretera que enllaça Alcanyís amb Tortosa i que és la principal via de connexió de Vall-de-roures. El gran volum de cotxes que ha d’absorbir el pont es traduïx en un risc pels vianants, els quals han de circular per la mateixa calçada que els cotxes. Un perill que fa anys que denuncien des de la localitat. Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, defineix així la situació “és un pont estret, d’una única via, no te voreres per als vianants… sempre hem circulat per aquí perquè no hi ha una altra alternativa. Hem de donar gràcies perque no ha passat mai cap desgracia, però cada vegada hi ha més vehicles, més camions pesats i més turisme i el perill és clar. És un tema de seguretat“.

Finalment, s’havia aconseguit desencallar el problema de mobilitat amb la construcció de la passarel·la, però  Infraestructures de Muntanya S.L, l’empresa adjudicatària de les obres, s’ha declarat en suspensió de pagaments i s’ha rescindit el contracte, per tant s’haurà de tornar a engegar el procés de licitació del projecte des de 0, fet que comportarà almenys 1 any de demora en la construcció del nou pas. Carlos Boné manifestava així la seua decepció davant la mala notícia, “per a nosaltres és important que se solucione este pas perquè actualment és un perill i la veritat és que quan ens van comunicar el retard va ser una decepció“; no obstant això, es mostrava optimista de cara al futur del nou pas, “des de Vertebració del Territori continuen apostant per esta infraestructura, ens han comentat que en el pressupost d’este 2023 se seguix mantenint la partida i que trauran de nou la licitació, però sí que és cert que això suposarà un retard d’entre 8 i 10 mesos”. Si no hi ha més contratemps les obres podrien iniciar-se a finals d’este any i tindrien una durada de 6 mesos. La passarel·la se situarà a tres metros de l’actual ‘Pont de Ferro’, tindrà 56 metros de longitud i tres metros d’amplada. Esta actuació tindrà una inversió superior als 500.000 euros.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans