window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

L’inici de les obres del Pont de Ferro de Vall-de-roures estan previstes per a finals d’any

El procés de licitació ha adjudicat l'obra a una nova empresa, després que l'anterior es declarés en suspensió de pagaments

Video Thumbnail
Les obres de la passarel·la de Vall-de-roures, per a finals d'any
Ja s'han adjudicat, per segona vegada, les obres per a la passarel·la del Pont de Ferro de Vall-de-roures. I és que després que la primera empresa adjudicatària es declarés en suspensió de pagaments, s'ha hagut d'esperar més d'un any a causa del nou procés de licitació. Recordem que el Pont de Ferro

Ja s’han adjudicat, per segona vegada, les obres per a la passarel·la del Pont de Ferro de Vall-de-roures. I és que després que la primera empresa adjudicatària es declarés en suspensió de pagaments, s’ha hagut d’esperar més d’un any a causa del nou procés de licitació. Recordem que el Pont de Ferro és d’un sol carril i que hi passen tant vehicles com vianants. Esta és una zona de pas que, a més, concentra el principal volum de vehicles de la capital del Matarranya i tot el trànsit que prové de la carretera A-231, la qual enllaça Alcanyís i Tortosa.

S’espera que comencen les obres a finals d’any. “El departament de vertebració ens ha comunicat que l’obra ja està adjudicada a una nova empresa i que, en principi, a finals d’este any o inicis del que ve, s’havia de posar en marxa i s’iniciarien les obres”, afirma Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, tot i que encara “no s’han posat en contacte amb nosaltres per comunicar-nos la data concreta de l’inici de les obres”.

Una passarel·la que se situarà al costat del Pont de Ferro, un pas que suporta una gran quantitat de trànsit. Un pas estret, d’un sol carril per on han de circular tant vianants com vehicles en tots dos sentits. És per això que des de l’Ajuntament de Vall-de-roures afirmen que és tot un perill per als vianants. Boné comenta que “no té voral per als vianants i la veritat és que té molt de risc. Crec que ha estat més sort que una altra cosa, que mai hi haja hagut cap accident, però indubtablement és un pas perillós i amb això eliminarem en gran manera este risc”.

Des del consistori es va plantejar la possibilitat de fer la passarel·la de manera que els vianants no hagueren de travessar la carretera, és a dir, col·locar esta passarel·la aigües avall del pont de ferro, però finalment el projecte s’ha adjudicat en les mateixes condicions que l’anterior, per la qual cosa la passarel·la se situarà al costat contrari al centre urbà. “Els vam plantejar la possibilitat que fos una passarel·la més petita i per l’altra banda del pont, perquè els vianants no hagueren de passar la carretera i, a més, es pogués eliminar un suport que hi ha al centre del riu”, però, segons explica Boné, “els tècnics van descartar esta opció per no sobrecarregar de pes el pont, ja que té més de cent anys i tot i que està en molt bones condicions, no era recomanable sobrecarregar més l’estructura”.

ISABEL APARICIO
Mitjans